Poveži se putem

Žepče

Premijer Galijašević obišao požarište u Žepcu – Obećao pomoć Vlade ZDK

Objavljeno

-

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević obišao je kasno popodne objekte preduzeća “ElchyTex” Žepče u kojima je danas oko 13,30 sati iz još neutvrđenih razloga izbio veliki požar.

Pričinjena je velika materijalna šteta na jednoj hali u kojoj je smješten dio proizvodnog pogona, salon namještaja i diskoteka, a vatrogasne ekipe iz Žepča, Maglaja i Zavidovića spriječile su da vatrena stihija zahvati druge proizvodne pogone.

“Na sreću, nije bilo ljudskih žrtava. Pokazana je solidarnost susjednih općina iz kojih su vatrogasci priskočili u pomoć.

Vlada ZDK će pomoći vlasniku fabrike da lakše prevaziđe ovu situaciju kako radna mjesta ne bi bila ugrožena.

Očekujem da će se ovdje vrlo brzo izgraditi nova hala i da će ovi hrabri ljudi krenuti u nove poslovne pobjede”, kazao je premijer Galijašević, koji je obišao pogone u pratnji načelnika Mate Zovke.

Požar je progutao halu u kojoj je bilo angažirano 30 radnika, od ukupno 150 uposlenih u ovom preduzeću. Radi se o objektima nekadašnjeg tekstilnog preduzeća ILZO “Mahnjača”. “Elchy tex” se bavi proizvodnjom zaštitne radne odjeće i konfekcije, te zaštitnih sjedala za potrebe autoindustrije.

Advertisement

“Taj dio proizvodnje ćemo privremeno prebaciti u druge pogone, dok ne podignemo novu halu na ovom mjestu”, kazao je vlasnik preduzeća Mladen Ivešić. Press služba ZDK

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal