Poveži se putem

Žepče

Foto i video: Vatrena stihija progutala poslovne prostore u sklopu Mahnjače

Objavljeno

-

Nekoliko poslovnih prostora u centru Žepča u potpunosti je izgorjelo u požaru koji je buknuo nešto iza dvanaest sati, nakon što su nepoznati “sakupljači sekundarnih sirovina” nenamjerno izazvali požar koji se kasnije proširio.

– Bili su u jednoj od napuštenih hala i palili kablove. Vatrogasci nisu uspjeli da zaustave širenje vatre – kaže jedan od očevidaca.

Nekoliko vatrogasnih cisterni sa dobrovoljcima koji su pritekli u pomoć, već nekoliko sati se bore protiv vatrene stihije a na licu mjesta su policija i medicinski radnici.

Privremeno je obustavljena i putna komunikacija prema Zavidovićima, a vozila se usmjeravaju na alternativne pravce.

Vlasnici trgovačkih i ugostiteljskih radnji uz pomoc gradjana uspjeli su da iznesu dio inventara kako bi izbjegli još veću štetu.

Advertisement

Prema riječima direktora Kantonalne uprave ZDK-a Džavida Aličića, požar je u međuvremenu  stavljen pod kontrolu.

“Nije poznato šta je uzrok niti u kojem je dijelu ovog velikog prostora izbio požar, ali šteta je bez sumnje jako velika.

Izgorjeli su pogoni i skladišta preduzeća “Elchy-Tex”, zatim pekara “Dan i noć”, Salon namještaja “Tvoj dom”, disco club “Cavali”, butik “Stil” …”

Upravo se spremamo da posjetimo Žepče, gdje će doći i premijer ZDK Miralem Galijašević. Šteta je bez sumnje velika, ali još gore je što su ugrožena radna mjesta”, kaže Aličić.

Ističe da su u pomoć žepačkim vatrogascima pritekle kolege iz profesionalnih vatrogasnih jedinica iz Maglaja, Zavidovića, Zenice, Tešnja, a sudjelovala je i vatrogasna jedinica preduzeća “Natron” iz Maglaja.

(C.U/Zepce.ba/FENA)

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal