Poveži se putem

Sport

RK Žepče: Slaven Barbarić karijeru nastavlja u belgijskom prvoligašu

Objavljeno

-

Da se u Rukometnom klubu Žepče kvalitetno radi nije nikakva novost. Ovih dana stigla je iz Belgije još jedna potvrda toga. Slaven Barbarić prošli je tjedan potpisao ugovor i od predstojeće sezone nastupat će za belgijskog prvoligaša Sasja.

Slaven je rođen 25. listopada 1996. godine u Žepču gdje je i napravio svoje prve rukometne korake ali i postigao punu igračku afirmaciju. Postupno je stasao a poseban doprinos matičnom klubu dao je u sezonama 2013/2014, a naročito u narednoj 2014/15 kada je bio  nezamjenjiv na poziciji lijevog krila. U jesen 2015. upisuje fakultet u Osijeku i narednu godinu dana povremeno, koliko mu to školovanje dozvoljava, uz treninge s RK Osijek, uspješno igra za RK Žepče. Prošlu sezonu Slaven prelazi u RK Čelik, no zbog bolesti nije se uspio izboriti za značajniju minutažu u Premijer ligi BiH. Svi koji poznaju ovog dvadeset jednogodišnjaka, ne sumnjaju da će upornošću i marljivošću koje ga odlikuju nastaviti svoj sportski napredak i igrati značajnu ulogu u belgijskom prvenstvu kao i europskim klupskim natjecanjima.

Još jedan bivši igrač RK Žepča od ove sezone će igrati na europskim ternima. Matej Sarajlić je nakon uspješnih nastupa u RK Zrinjski iz Mostara, prešao u poljskog prvoligaša  SPR Steal Mielec.

Za razliku od Barbarća, Matej Sarajlić je protekle tri godine i u Premijer ligi BiH igrao zapaženu ulogu. Na poziciji desnog vanjskog bio je jedan od nositelja igre mostarskog  Zrinjskog s kojim je u lipnju ove godine osvojio Kup Bosne i Hercegovine, u finalu svladavši Izviđač.

Matej Sarajlić je rođen 1. lipnja 1995. godine. Za RK Žepče je nastupao do 2014. kada upisuje fakultet u Mostaru te postaje član Zrinjskog. Iza njega su tri iznimno uspješne sezone u ovom klubu. Prelazak u poljskog prvoligaša SPR Stal Mielec za Mateja je veliki uspjeh ali i prilika za novo napredovanje i dokazivanje jer će biti najmlađi član prve postave ovog kluba.

Advertisement

Na službenoj internetskoj stranici poljski SPR Steal Mielec je oblavio: „… danas je vrijeme da otkrijemo nove karte. Stoga sa zadovoljstvom objavljujemo potpisivanje ugovora s dvadeset dvogodišnjim Metejem Sarajlićem. Matej je visok 191 cm i težak 105 kilograma. Do sada je igrao za RK Zrinjski iz Mostara i njegova osnovna pozicija je desni vanjski, te će zamijeniti Michala Krygowskieg koji se nakon sezone u našem klubu vraća u svoju domovinu. Matej, dobrodošao u Mielec!“

Još su dvojica žepačkih prvotimaca ovog prijelaznog roka  promijenila klub. Stjepan Jozinovć koji već od ranije ima potpisan predugovor s Izviđačem, od ove sezone će svlačionicu u KŠC Don Bosco zamijeniti onom u Ljubuškom, dok će Darko Matijević u narednom periodu nastupati za HRK Međugorje. Za sada jedino pojačanje RK Žepče je povratak vratara Damira Ćoruše nakon sezone provedene u zeničkom Čeliku, dok je njegov brat Dario na poziciji pomoćnika izbornika prve momčadi zamijenio Josipa Klarića koji će od ove sezone biti koordinator omladinskih selekcija kluba.

(postaja.ba)

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal