Poveži se putem

ZDK

Rukometni kamp za djecu s poteškoćama i ograničenjima u rastu i razvoju

Objavljeno

-

Dana 25. 05. 2017. godine, Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK posjetili su Jasmin Mrkonja, trener kadetske rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i ministar za rad, socijalnu politiku i izbjeglice, Nurđehan Šahinović.

Jasmin Mrkonja kao igrač nastupao je za RK Krivaja iz Zavidovića, te RK Metaloplastika iz Šapca s kojom je osvajao prvenstvo i kup bivše države. Također je bio član i rukometne reperezentacije Jugoslavije s kojom je sudjelovao na XXII Olimpijskim igrama u Moskvi 1980. godine, te osvojio zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u Švicarskoj 1986.

Tokom razgovora, Jasmin Mrkonja je predstavnicima dvaju ministarstava predstavio svoj trenerski rad kojim se počeo baviti nakon prestanka igračke karijere. Pored toga što trenutno radi kao trener kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Jasmin već 5 godina za redom organizira rukometni kamp na kojem prisustvuju dječaci i djevojčice od 10 do 18 godina, ne samo iz Bosne i Hercegovine, već i iz drugih evropskih zemalja (Hrvatske, Slovenije, Francuske, Švedske…).

Tokom razgovora Jasmin je istakao da ove godine planira organizirati kamp za 20 dječaka i djevojčica s poteškoćama i ograničenjima u rastu i razvoju. Kamp bi bio organiziran u dva termina. Prvi termin bi bio 25. 06. – 01. 07. 2017., a drugi  25. – 31. 07. 2017. godine, tokom kojih bi dječaci i djevojčice iz cijele Bosne i Hercegovine, zajedno sa svojim asistentima ili roditeljima bili upoznati sa osnovnim tehnikama rukometa, te ujedno i pripremani za ekipu koja bi predstavljala Bosnu i Hercegovinu na Specijalnim olimpijskim igrama.

Nakon razgovora u kojem su svi sudionici iznosili sugestije za bolju realizaciju, ministri oba ministarstva izrazili su veliko zadovoljstvo, te naglasili kako će u okviru svojih nadležnosti poduprijeti planirani projekat.

Također, istakli su da će i svoje kolege iz drugih kantona upoznati sa prezentiranim prijedlogom, te ih pozvati da se aktivno uključe i podrže ovaj projekat.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2022 Zepce.ba portal