Poveži se putem

Sport

Sa Hamzom umrla i žepačka odbojka – Gasi se OK “Mladost” Žepče!

Objavljeno

-

Resorno kantonalno ministarstvo nije odobrilo sredstva za Odbojkaški klub Mladost iz Žepča zbog čega klub neće igrati ligu, te se gasi 8 mjeseci nakon Ćevapove smrti, potvrdio nam je predsjednik kluba Amel Nalić.

Naredne subote odbojkaši OK Mladost Žepče su trebali igrati utakmicu 1. kola Superlige FBiH u Brezi, ali obzirom da nisu uplatili kotizaciju 4.000 KM, ne mogu igrati Superligu.

Kako su nam rekli iz Uprave OK Mladost, za decembar ove godine bio je zakazan 1. Memorijal “Hamzalija Halilić Ćevap”, ali sada sve pada u vodu.

Ovo je bio treći pokušaj oživljavanja kluba koji je, sudeći po novonastaloj situaciji, nakon dvije godine propao.

Podsjećamo, na ideju o obnovi rada ovog kluba došli su njegovi bivši igrači i treneri Hamzalija Halilić, Džihad Mehinagić, Armin Mujkić i Bruno Marić.

-“Novo je vrijeme, priliku treba dati mladim ljudima. Kao igrač ostao sam možda i predugo na parketu, zato sam sada želio da mladi ljudi vode glavnu riječ, a mi iskusniji iz žepačke odbojke koji smo prošli nezaboravne trenutke zahvaljujući ovom sportu, bit ćemo podrška mladima u našoj Mladosti“, kazao je na Osnivačkoj skupšitini r. Hamzalija Halilić, jedan od najboljih igrača koje je ovaj klub imao.

Advertisement

Skupština kojoj je prisustvovao veliki broj nekadašnjih igrača, trenera, članova uprave, navijača, gostiju, jednoglasno je za predsjednika OK Mladost izabrala Amela Nalića.

Upravni odbor kluba činili su Krunoslav Mijatović, Mersad Dedović, Mario Mikulić i Munib Preldžić. Sekretar kluba bio je Kerim Odić.

Članovi Nadzornog odbora bili su Midhat Karamehmedović, Bojan Barbarić i Džihad Mehinagić.

Iz izlaganja tokom Skupštine moglo se zaključiti kako će se igračkim pogonom raditi Bruno Marić, Hamzalija Halilić, Mirko Trifunović …

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal