Poveži se putem

Sport

Sedam rukometaša iz RK Žepče pozvano na okupljanje reprezentacije BiH

Objavljeno

-

Sedam članova Rukometnog kluba Žepče pozvano je na pripreme triju mlađih selekcija reprezentacije Bosne i Hercegovine koje će se od 11.06.2017. godine održati u Sarajevu. Uz dosadašnje reprezentativce, trojicu Stjepana, Jozinovića, Malbašića i Keškića, prvi puta su na popisu Darko Matijević, Toni Knezović, Franjo Ravnjak i Jakov Šumić.

Zdenko Grbavac, selektor juniorskog tima Bosne i Hercegovine kojeg čine igrači rođeni 1998. godine, uz standardnog reprezentativca Stjepana Jozinovića na svoj popis je uvrstio i Darka Matijevića. Odličnim igrama u protekloj sezoni za RK Žepče Matijević je privukao izbornikovu pozornost.

Na popis kadeta, igrača rođenih 2000. godine, izbornik Nebojša Golić i njegov pomoćnik,  još jedan Žepčak, Josip Klarić uvrstili su standardnog člana reprezentacije Stjepana Malbašića i povremenog reprezentativca Stjepana Keškića.  

Najmlađa selekcija mlađih kadeta trenutno očekuje imenovanje novog izbornika a najizgledniji kandidat za tu funkciju je Jasmin Mrkonja, trener Krivaje i proslavljeni rukometaš. U ovoj konkurenciji igrača rođenih 2002. mjesto su izborila tri člana RK Žepče i to Toni Knezović, Franjo Ravnjak i Jakov Šumić.

Ovo okupljanje mlađih rukometnih selekcija uvedeno je na inicijativu selektora seniorske vrste Bilala Šumana kako bi se homogenizirala reprezentacija i stekao potpuniji uvid u potencijal kojim se raspolaže.

Ovog vikenda, 3. i 4. juna, u Mostaru će se odigrati i završno natjecanje četiri najuspješnije momčadi rukometnog Kupa BiH. Uz domaćina i organizatora RK Zrinjski, trofej će pokušati osvojiti aktualni BH prvak banjalučki Borac, RK Maglaj i Izviđač iz Ljubuškog. I ovdje će RK Žepče imati svog predstavnika. Matej Sarajlić jedan je od nositelja igre Zrinjskog u čije je redove došao iz Žepča gdje je napravio svoje prve rukometne korake i stasao kao igrač. Sarajliću je ovo ujedno prilika da se sa Zrinskim oprosti uz svoj prvi trofej u ovom klubu. On će od naredne sezone nastupati u 1. Poljskoj rukometnoj ligi za Stal Mielce, s kojim je potpisao profesionalni ugovor.   

Advertisement

(Postaja.ba)

Copyright © 2002 - 2022 Zepce.ba portal