Poveži se putem

BiH

Snijeg izazvao kolaps u saobraćaju – Ogromne kolone vozila kod tunela Karaula

Objavljeno

-

Snijeg je otežao i usporio  saobraćanje u zapadnim, sjeverozapadnim i sjevernim dijelovima naše zemlje, naročito na dionicama u višim predjelima, gdje je za teretna vozila obavezna upotreba lanaca. Izdvajamo magistralne puteve: Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ, Bosanski Petrovac-Drvar i Srbljani- Velika Kladuša, kao i magistralni put M-17 kod Žepča (lokalitet kod tunela Karaula).

Zbog intenzivnog snijega saobraćanje je usporeno, jednom trakom, kod mjesta Previle, na magistralnom putu M-1.8 Tuzla Srebrenik.
Zbog izlijevanja vode na kolovoz obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu Kiseljak- Kreševo.

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putevima.

Magla smanjuje vidljivost na dionicama u jugoistočnim krajevima naše zemlje. Zbog obilnih padavina upozoravamo i na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz, izdvajamo dionicu Konjic-Jablanica-Slatina.

Na autoputu A-1 preticajnom trakom saobraća se na dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo. Molimo vozače da na ovoj dionici autoputa voze opreznije i smanjenom brzinom.

Zbog aktiviranih klizišta izmjenjen je režim saobraćaja i na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka (na lokalitetu Gornji Šeher), kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača.

Advertisement

Jednom trakom saobraća se na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar, a razlog je urušavanje potpornog zida.

Zbog loših vremenskih uslova u Hrvatskoj, na graničnom prelazu Izačić na snazi je zabrana saobraćanja za teretna vozila iznad 7,5 tona. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal