Poveži se putem

ZDK

STBiH Centralna Bosna čestitao Dan žena i proveo kampanju “O tome (ne) pričaj” u Žepču, Zenici i Maglaju

Objavljeno

-

Povodom 8. Marta – Dana žena, članice Sindikata trgovine i usluga Bosne i Hercegovine regije Centralna Bosna,  sa predstavnicima mladih,  organizirali su i proveli kampanju pod nazivom  „O tome (ne) pričaj“, a ista se realizirala u tri grada i to u Zenici, Maglaju i Žepču.  Inicijativa je stigla ispred Sekcije žena, koja djeluje u sklopu pet regija na području cijele BiH . 

Implementacija projekta je simbolično provedena na Dan žena – 8.  Marta, odnosno na dan kada su žene u fokusu svih dešavanja kao  jedan vid protesta zbog trenutne situacije u kojoj se nalaze radnice u sektoru trgovine i usluga.  Kampanja „ O tome (ne) pričaj“  ima cilj da na Dan žena,   radnicama u sektoru trgovine i usluga, ali i građanima BiH,  na slikovit način prikaže težinu posla koji one svaki dan obavljaju, jer mnoge od njih ne znaju za slobodan dan, radno vrijeme od 8 sati, pauzu, praznike i blagdane.

Podjelom bijelih margareta i letaka sa promocijom kampanje na prodajnim mjestima u Zenici, Žepču i Maglaju , Sindikat trgovine i uslužnih djelatnosti imao je  za cilj  izmamiti  osmijeh na lica i pokazati da neko misli na njih, a istovjetno uporediti ih sa  bijelim cvijetom koji ima posebno značenje i simboliku, a prvenstveno je znak za optimizam, zdravlje i otpornost.

STBiH  kroz ovu kampanju želi pozvati sve radnice da se  o svojim pravima i mogućnostima informiraju, a  o problemima otvoreno govore jer je život puno ljepši ukoliko se potrudimo da ostvarimo ono što nam zakonom pripada.  

-„Nama ste bitne i nama je stalo da zajedničkom borbom ostvarimo povoljnije uslove rada. Sretan dan žene“ , poručuju iz Sindikata trgovine i uslužnih djelatnosti regije Centralna Bosna .

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal