Poveži se putem

Žepče

Traže se dva momka iz Žepča kako bi se rasvijetlio slučaj

Objavljeno

-

U našu redakciju stiglo je pismo u kome se traže dva momka iz Žepča koji su, kao svjedoci, prisustvovali saobraćajnoj nesreći koja se desila na 19.04.2014. godine magistralnom putu M17 u naselju Podnovlje na relaciji Modriča – Doboj. Pismo je poslao Sadmir Gušić i u cjelosti ga prenosimo.

“Dana 19.04.2014 sam se kretao magistralnim putem M17 iz pravca Modriča – Doboj. U naselju Podnovlje se usporeno kretalo vozilo marke “Mercedes” ispred mene. Posto je bila isprekidana linija i nije bilo zabrane zaobilaženja odlučim da zaobiđem isto vozilo, pravopisno sam se prestrojio u suprotnu traku i krenuo da zaobilazim vozilo. Primijetio sam da je se i vozilo iza mene “Golf V” prestrojilo u suprotnu traku i krenulo isto tako da zaobilazi vozilo marke “Mercedes”. Tačno kada sam trebao da zaobiđem vozilo “Mercedes” vozač tog vozila naglo poče da skreće lijevo, bez davanja pokazivača smjera i gledanja u retrovizor. Prepao sam se, od straha sam počeo naglo da kočim i da se vraćam u svoju traku. Ali nažalost nisam stigao, dogodio se kontakt s vozilom marke “Mercedes” izgubio sam kontrolu nad svojim vozilom i počeo sam da slijećem s puta. Ispred mene se nalazio betonski nadvožnjak i išao sam pravo u njega. Pokušavao sam nekako da skrenem, i na sreću veliku ne udarim direktno u nadvožnjak nego ga zakačim samo i tako sletim u njivu i počnem da se prevrćem. Vozilo “Golf 5” koje se kretalo iza mene je uspjelo nekako da se vratu u svoju traku i odmah su stali na putu i prišli mi pitali me dali je sve uredu jeli potrebno da zovu hitnu pomoć. Bio sam sav u soku ni sam nisam mogao da vjerujem šta mi se desilo, hvala Bogu dragom bio sam vezan i nisam imao ni najmanje posjekotine na sebi. Ali čovjeka boli ono sto ga boli, auto mi je bilo polupano, sve se iz auta rasulo po njivi, a da nisam bio vezan Bog zna gdje bi bio. Vozač vozila marke “Mercedes” je pomjerio svoje vozilo i prišao mi ljutito sa riječima ” Ali i vi omladinci vozite ko munja”. Nije me pitao ni kako se osjećam, da li je sve uredu. Ovi momci iz “Golfa 5” su ga pitali da li je on uopće gledao u retrovizor, a ni žmigavca nije dao. Na to je on opet počeo sa argumentima kako sam ja njega udario od pozadi i da sam brzo vozio. Došla je policija uzela izjave, alko testove i policajac mi je rekao da je to malo težak slučaj, ali posto su ovi momci iz “Golfa 5” bili voljni da svjedoče i dali svoju izjavu policajac mi je rekao da bih ja mogao dobit slučaj.

Da se desi još veće zlo, u Bosni se dogodila velika katastrofa koja je cijelu našu i susjedne zemlje uzdrmala. Nažalost, nanijela je mnogim ljudima štete, ali i meni.

Advertisement

Sva dokumentacija, skice, izjave, sve je stradalo u poplavama. Morao sam dati ponovo izjavu i policajac mi je rekao da mi treba ponovo izjava svjedoka, posto sada imam samo slike kao dokaz. Jedino sa izjavama svjedoka ja bih na sudu mogao dobit slučaj. Ali, nažalost, nisam mogao stupiti u kontakt sa svjedocima.

Znao sam samo da su iz Žepča, da su vozili Golf 5 sive boje i nisam bio siguran jer sam bio u šoku, ali mislim da se jedan od dvojice zvao Anto ili Mato i da je jedan radio u Zagrebu. Broj koji su mi dali vise se ne koristi, zato vas molim, ako poznajete nekog od tih momaka ili nešto slično vezano s tim slučajem, da mi se javite na broj telefona 066362228 ili na moj fb profil.

Hvala, Sadmir Gušić

Advertisement

Copyright © 2002 - 2022 Zepce.ba portal