Poveži se putem

Porodica i zdravlje

U petak 7. aprila obilježava se Svjetski dan zdravlja – U Herbini posebne pogodnosti

Objavljeno

-

Svjetska zdravstvena organizacija je ovogodišnji Svjetski dan zdravlja (07.04.) posvetila depresiji u kampanji pod motom „Depresija: razgovarajmo“. U cilju razvijanja svijesti našeg društva o važnosti prevencije bolesti i brige o zdravlju, a povodom Svjetskog dana zdravlja, 7. Aprila, u Biljnoj apoteci “Herbina” u Žepču građani će moći besplatno izmjeriti šećer u krvi, krvni pritisak, dobiti na poklon aparate za mjerenje šećera u krvi (do isteka zaliha), te uživati u popustu u visini od 10% na sve artikle.

Povodom osnivanja Svjetske zdravstvene organizacije, 7. aprila 1948. godine posebna pažnja posvećuje se svake godine obilježavanju Svjetskog dana zdravlja.
Svake godine Svjetska zdravstvena organizacija posebnu pažnju posveti određenoj temi ili problemu. Ove godine to je depresija.

Depresija je jedna od najčešćih bolesti današnjeg čovjeka. Broj oboljelih u svijetu mjeri se u milijunima, a prisutna je i tendencija povećanja broja oboljelih. Što je tačno depresija? Što uzrokuje depresiju? Te mora li uopšte postojati uzrok? Iako na ova pitanja nije lako jednoznačno odgovoriti, nužno je tragati za odgovorima kako bi se moglo adekvatno pomoći svakoj oboljeloj osobi.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal