Poveži se putem

Sport

U petak Izbor sportaša godine – Pogledajte nominovane

Objavljeno

-

Sportski savez općine Žepče i ove godine bira najbolje sportaše naše općine. Manifestacija izbora sportaša općine Žepče će biti održana u petak 22. februara u Domu kulture Žepče, a nakon sjednice žirija Organizacioni i Upravni odbor će utvrditi dobitnike ovogodišnjih nagrada.

Rok za dostavljanje prijedloga za izbor najboljeg sportaša i sportskog kolektiva naše općine u 2018. godini istekao je protekle sedmice, a mogli su biti predloženi pojedinci i ekipe koje su u prošloj godini ostvarili najznačajnije rezultate na klupskim, prvenstvenim, državnim i međunarodnim takmičenjima.

Priznanja će biti dodijeljena u osam kategorija:

– Najuspješniji sportaš u muškoj konkurenciji
– Najuspješniji sportašica u ženskoj konkurenciji
– Najuspješniji mladi sportaš
– Najuspješnija mlada sportašica
– Najuspješnija ekipa u muškoj konkurenciji
– Najuspješnija ekipa u ženskoj konkurenciji
– Najuspješniji trener
– Najuspješniji sportaš/ica s invaliditetom

U nastavku pogledajte nominovane:

Kristijan Jukić (NK Žepče)  je (23. listopad 1994.) je standardni član udarne 11-orke Nogometnog kluba Žepče. Prošao je sve omladinske selekcije kluba i već godinama je nezamjenjiv kao stup obrane našeg kluba.

Advertisement

Svojim talentom, radom i ozbiljnim pristupom, iako još spada u kategoriju mlađih, već se prometnuo u jednog od lidera ove ekipe. Također je standardni član selekcije ZE-DO kantona (4 nastupa u 2018) i slobodno možemo reći da je jedan od najboljih obrambenih igrača lige. Budući da posjeduje odličnu nogometnu tehniku nerijetko je i strijelac. Valja naglasiti, uz to što je nositelj igre naše selekcije, da ujedno nastupa i za malonogometni klub Žepče gdje je također jedan od nositelja igre.U budućnosti od Jukića možemo očekivati samo još više jer nas je i naviknuo samo na odlične nogometne predstave.

Tomislav Jukic (RK Žepče) Rođen 2000 godine. Prošao sve uzrasne selekcije. Igra na poziciji lijevog vanjskog te je jedan od najvažnijih igrača u ekipi. Ističe se golgeterskim osobinama i konstantno je među najboljim strijelcima za što je i višestruko nagrađivan. Uz golgeterske vrline poznat je  po iznimnoj borbenosti i nezamjenjiv je u svim sustavima obrane kao centralni igrač. Već kao kadet nastupa za seniorsku ekipu a protekloj godini je najbolji strijelac kluba a i među najboljim je strijelcima lige. Bio je član ekipe juniora koja je državni viceprvak te je na širem popisu reprezentacije.  Proglašavan je za najboljeg strijelca državnog prvenstva za kadete. Najbolji strijelac je i na međunarodnom turniru rukomet u srcu kao i na više manjih turnira.

Najbolja sportašica

Mia Matijević (KKK 550) Rođena 04.05.2001 godine u Žepču,pohađa treći razred medicinske škole.Veslanjem se bavi od 2009 godine,od svoje osme godine,u klubu je prošla sve selekcije od mlađih kadeta,kadeta,mlađih juniora,juniora i seniora gdje je ostvarivala zapažene rezultate kako u BiH tako i van granica naše države.Već tri godine neizostavni član reprezentacije Bosne i Hercegovine.U 2018-oj godini osvaja: dvije brončane medalje,šest srebrenih i šest zlatnih medalja od kojih su: dva zlata i srebro na Međunarodnom kupu Petrinja(RH),zlato na kupu grada Vinkovci(RH),Međunarodna regata Zvornik dva srebra,Međunarodna regata Maglaj dva srebra i bronca,Regata Jajce zlato i bronca,Otvoreni kup RS-a Trebinje dva zlata i srebro. na osnovu postignutih rezultata Mia i 2018-e godine dobija poziv od strane selektora da se priključi reprezentaciji BiH u kajaku i kanuu na mirnim vodama te da sa ostatkom tima brani boje na Olimpijskim nadama u Poznanju (Poljska).Mia je u Poljskoj izveslala tri četvrtfinalne utrke koje su veslane na 200m,500m i 1000m što je izvrstan rezultat za kajak-kanu sport u BiH

Josipa Adžić (KK Viktoria) Žepče rođena 04.04.2002 godine aktivno se bavi karateom od 2012 godine. Pohađa školu u KŠC DON BOSCO Žepče drugi razred Gimnazije a2. Izuzetna sportašica što dokazuje svojim rezultatima i mnogobrojnim nastupima u sastavu karate reprezentacije BiH, nekada u mlađim uzrastima, što sada u kategoriji juniorki – seniorki. Josipa Adđić je u 2018 godini nastupala na velikim natjecanjima a posebno ova godina je bila  uspješna jer je  dala ispit za majstora karatea 1. DAN crni pojas. Od rezultata ističemo:

-Državno prvenstvo za seniore(Sarajevo, 22.04.18.) – 1. Mjesto kate ekipno seniorke

-Karate turnir „Stari Grad OPEN 2018“(Sarajevo,06.05.18.) – 1.  Mjesto kate ekipno seniorke

Advertisement

-Europsko prvenstvo za kadete,juniore i u21(Rusija-Sochi,02-04.02.18.) – 9. Mjesto kate ekipno juniorke

-Federalno prvenstvo BiH za kadete,juniore i u21(Sarajevo,08-09.09.18.) – 1. Mjesto kate ekipno juniorke

-Federalno prvenstvo BiH za seniore(Sarajevo,17.02.18.) – 1. Mjesto kate ekipno seniorke

– Prvenstvo ZE-DO kantona za seniore(Tešanj,17.06.18.) – 1. Mjesto kate ekipno seniorke

-Karate kup „Victory“ OPEN(Žepče,27.10.18.) – 2. Mjesto kate pojedinačno seniorke

-Državno prvenstvo za seniore(Sarajevo,22.04.18.) – 3. Mjesto kate pojedinačno seniorke

-Federalno prvenstvo BiH za seniore(Sarajevo,17.02.18.) – 2. Mjesto kate popjedinačno seniorke

Advertisement

-Grand Prix Croatia(Samobor,12-14.01.18.) – 3. Mjesto kate pojedinačno kadetkinje

-Europsko prvenstvo za kadete,juniore i u21(Rusija-Sochi,02-04.02.18.) – 7. Mjesto kate pojedinačno kadetkninje

-Prvenstvo ZDK 2018 (Tešanj,17.06.18.) – 1. Mjesto kate pojedinačno juniorke

Najbolji mladi sportaš

Alem Okanović  (KK Žepče) rodjen je u Zenici 09.04.2000. godine. Osnovnu školu pohađao je u Žepču te se kao 12godišnjak učlanjuje u Košarkaški Klub Žepče gdje sve do danas sudjeluje u natjecanjima ovog kluba. Alem se svojim radom i zalaganjem redovito isticao među svojim suigračima. Igra na poziciji playmakera a redovito je i naš najbolji strijelac sa 20-30 poena na utakmici. Sa svojim suigračima, klubom i prijateljima Alem ima odlične odnosne jer je vrlo susretljiv i pristojan mladić. Trenutno je maturant Opće gimnazije u sastavu Srednje mješovite škole Žepče.

Nikola Budimir (NK Žepče)  (Nova Bila, 27. rujan 2000.) je standardni član prvih 11 Nogometnog kluba Žepče. Prošao je sve omladinske selekcije kluba. Iako još nastupa za juniorsku selekciju također se u 2018. godini svojim talentom i radom već prometnuo kao član i seniorske selekcije, tako da je u drugom dijelu 2018.godine već stalno nastupao kao član prvih 11  seniorske ekipe. Vrlo je marljiv, talentiran i predan treninzima pa je jedan od najboljih mladih igrača koje NK Žepče u ovom trenutku ima. Slobodno možemo reći da se i od njeg očekuje da će jedan od nositelja igre u budućnosti

Toni Knezović (RK Žepče) Rođen 2002. godine. Rukometom se bavi od najmlađih selekcija. Već sa 15 godina bilježi nastupe u seniorskoj ekipi. Igra na poziciji desnog vanjskog. Odlikuje ga iznimna efikasnost vanjskog šuta te je u svojim generacijama među najboljim strijelcima. Uz pozive u kadetsku reprezentaciju BiH bilježi i poziv HRS-a. S kadetskom ekipom je u prethodnoj sezoni osvaja 2. mjesto u Omladinskoj rukometnoj ligi sjever kao i 2. mjesto u prvenstvu HB čime su ostvarili plasman na državno prvenstvo.

Advertisement

Valentin Martić (OK Mladost) – priključuje se odbojkaškom klubu „Mladost“ od samog osnivanja gdje vrijedno i predano trenira. U prvoj sezoni koju je OK „Mladost“ igrala u Super ligi FbiH nastupao je u seniorskoj konkurenciji s 15 godina. Danas, sa svojih 18 godina je jedan od važnijih i nezamjenjivih igrača u prvoj postavi OK „Mladost“.

 

Najbolja mlada sportašica

Alma Maličbegović (KK Orlovik) U sezoni 2017/2018 je nastupala kao pionirka za selekciju kadetkinja i završile su na 4tom mjestu kantonalne lige. U 201Alma 8 godini je uspjela da predstavi naš grad na državnoj ligi igrajući na dvojnu licencu za ŽKK Tešanj, kao i da jedina iz našeg grada upiše nastupe u kadetskoj WABA ligi također igrajući na dvojnu licencu za ŽKK Tešanj. Mlada nada naše ženske košarke se nalazi na širem spisku za kadetsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine čije je okupljanje u sedmom mjesecu ove godine.

Adna Selimović (KK Viktoria) je rođena 18.09.2008 godine a karateom se počima baviti od svoje 8 godine te postaje članicomKK Viktoria Žepče 2016 godine. Radi se o veoma upornom i discipliniranom djetetu sportašu učenku koji u svome radu pokazuje veoma dobr erezultate što se poslije u radu i opravdalo rezultatima na natjecanju. Sportašica koja radi obe discipline kate i borbe, te kate ekipno te se kroz kata tim može vidjeti da je veoma disciplinirana i pouzdana, te kao taka u klubu spada među nade sporta.       

 • Karate kup DBG Čitluk Mjesto borbe -37 kg   2008 godište
 • 9. Karate kup DBG Čitluk Mjesto kate   2008 godište,
 • 9. Karate Kup Vogošća 2. Mjesto kate 2008,
 • Karate Kup Vogošća 1. Mjesto borbe -37 kg 2008,
 • Karate KUP Usora open 1. Mjesto borbe -34 kg 2008 godište,
 • Karate KUP Usora open 2. Mjesto kate 2008 godište,
 • Karate KUP Teslić Tigar 2. Mjesto kate II nivo 2008,
 • Karate KUP Teslić Tigar 1. Mjesto borbe -34 kg 2008,
 • Karate KUP Srebrenik 3. Mjesto borbe -34 kg 2008,
 • Karate KUP Srebrenik 3. Mjesto kate 2008,
 • Karate KUP Srebrenik 3. Mjesto kate ekipno 2008,
 • Karate KUO Šampion Bijeljina 3. Mjesto kate 2008,
 • Karate KUO Šampion Bijeljina 3. Mjesto borbe  2008,
 • 16. Karate KUP Orhideja 2018 2. Mjesto borbe – 34 kg 2008 godište,
 • 16. Karate KUP Orhideja 2018 3. Mjesto kate II nivo 2008 godište,
 • 19. Karate KUP DOBOJ OPEN 3. Mjesto borbe – 37 kg 2008 godište,
 • 19. Karate KUP DOBOJ OPEN 2. Mjesto kate II nivo 2008 godište,
 • 1. Karate KUP VICTORY OPEN 1. Mjesto borbe -37 kg 2008 godište,
 • Pohvala od KK Viktoria Žepče za 2018 godinu kao sportsku nadu
 • 2. Karate KUP Mavashi Sarajevo 2. Mjesto kate 2008,
 • 2. Karate KUP Mavashi Sarajevo 1. Mjesto borbe -37 kg 2008,

 

Najbolja muška ekipa

Seniori NK Žepče su sezonu 2017/2018, iako je bila sezona stabilizacije kluba, završili na odličnom 6. Mjestu. Naši nogometaši trenutno na polusezoni drže sedmu poziciju s 23 osvojena boda i jako dobrim šansama da sezonu završe i boljim plasmanom. NK Žepče je ovu sezonu igrao sjajno na domaćem terenu. Upisano je pet pobjeda, jedan remi i jedan poraz. Jedina dva bolja domaćina su bili Pobjeda i Radnik. Na gostujućim terenima su upisane dvije pobjede, jedan remi i četiri poraza što i nije loše ako uzmemo u obzir da je od šest bolje plasiranih ekipa njih čak pet ugostilo Žepče. Od lošije plasiranih ekipa Žepče je gostovalo samo kod Natrona i Usore gdje su upisana četiri boda. Tako nas na proljeće čekaju lakša gostovanja nego u prvom dijelu sezone, ali i puno teže utakmice na domaćem terenu.

Advertisement

Juniori RK Žepče – Juniorska ekipa osvaja 2. mjesto u omladinskoj rukometnoj ligi sjever kao i 2. mjesto u prvenstvu HB čime su se plasirali na završnicu državnog prvenstva. Cijela ekipa nastupa i u seniorskom sastavu gdje su prvenstvo završili na 4. Mjestu

 

Najbolja ženska ekipa

Kata tim KK Viktoria – je tijekom 2018 godine na svim zvaničnim prvenstvima od Županiskog, Federalnog i Državnog bio prvak. Time su se djevojke izborile da predstavljaju BiH kao reprezentativke. Pa tako početkom godine veljača 2018 odlaze na Evropski Shampionat u Sochi Rusija. Zatim Balkansko prvenstvo u Dubrovnik također kao reprezentativke BiH, a to su (Matea Radić, Josipa Adžić, Leonora Jakić)-

 • Državno prvenstvo za seniore(Sarajevo, 22.04.18.) – 1. Mjesto kate ekipno seniorke
 • Balkansko prvenstvo za juniore i U 21 (Dubrovnik 02-03.12.2018) 2. Mjesto kate ekipno  U 21.
 • Karate turnir „Stari Grad OPEN 2018“(Sarajevo,06.05.18.) – 1. Mjesto kate ekipno seniorke
 • Europsko prvenstvo za kadete,juniore i u21(Rusija-Sochi,02-04.02.18.) – 9. Mjesto kate ekipno juniorke,
 • Federalno prvenstvo BiH za kadete,juniore i u21(Sarajevo,08-09.09.18.) – 1. Mjesto kate ekipno juniorke,
 • Prvenstvo ZE-DO kantona za seniore(Tešanj,17.06.18.) – 1. Mjesto kate ekipno seniorke,
 • Federalno prvenstvo BiH za seniore(Sarajevo,17.02.18.) – 1. Mjesto kate ekipno seniorke,
 • Dražavno prvenstvo za kadete , juniore i U21 (banja Luka 17.11. 2018) 1. Mjesto kate ekipno mlađe seniorke.

 

Najbolji trener

Arif Odobašić (KK Orlovik) – U 2017. godini na njegovu inicijativu se vratila košarka u Žepče, odnosno u KK Orlovik. Aktivirao je jednu žensku selekciju sa kojima je bio četvrti u kantonu i aktivirao je jednu mušku kadetsku selekciju, a u poredo radio i malu školu košarke sa najmlađim. U 2018 godini trener je ženske selekcije i na osnovu nejgovog rada prijavljene su dvije muške selekcije te je pomogao u radu i ponovnom oživljavanju seniorskog tima.  Pored vođenja selekcija, njegovim radom i radom njegovih kolega oživio je košarkaški kamp i 2017 i 2018, te planira organizovati kamp 2019 godine. Uspio je na pravi način da afirmiše žensku košarku gdje je jedna od njegovih takmičarki zabilježila nastupe u WABA ligi te je na širem spisku za kadetsku selekciju reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Damir Hadžić (NK Žepče) – Damir Hadžić je trener seniorske selekcije NK Žepče. Već kao igrač u nogometnom klubu Žepče pokazivao je liderske vještine i već tad se dalo naslutiti da bi i nakon zavidne igračke karijere mogao postati i uspješan trener. Dolaskom na „užarenu“ klupu NK Žepče preuzeo je odgovornost i već u prvoj polusezoni stabilizirao je i sastav ekipe i sustav igre te je u prvoj svojoj polusezoni s ekipom već osvojio  duplo više bodova nego što je ekipa osvojila u polusezoni prije njegovog dolaska! Seniori NK Žepče su sezonu 2017/2018, iako je bila sezona stabilizacije kluba, završili na odličnom 6. mjestu. Naši nogometaši trenutno na polusezoni drže se u gornjem dijelu tablice s 23 osvojena boda i jako dobrim šansama da sezonu završe i boljim plasmanom. Posebno treba istaknuti da NK Žepče ovu sezonu igra sjajno na domaćem terenu. Upisano je pet pobjeda, jedan remi i jedan poraz. Jedina dva bolja domaćina su bili Pobjeda i Radnik. Budući da je dolaskom na klupu NK Žepče položio i trenersku B licencu, za očekivati da će kao trener ostvarivati samo još bolje rezultate od dosadašnjih.

Advertisement

Ivan Šupuković (KKK 550) – Rođen 12.08.1983 godine u Doboju,kajakom se bavi od 1997 godine,jedan od prvih trenera u klubu.Ttrenira sve uzrasne kategorije. U 2018 godini sa klubom nastupa na 7 međunarodnih regata u Bih i susjednim državama,te se sa svakog natjecanja vraća u Žepče sa svojim kajakašima sa osvojenim medaljama.I ove godine kao i prethodne dvije njegovi rezultati ne prolaze nezapaženo ni od strane selektora te pozivaju Ivana da kao trener reprezentacije treću godinu zaredom uz svoju kajakašicu Miu Matijević odvede jos troje reprezentativaca u Poznanj (Poljska) i predstavlja Bosnu i Hercegovinu na Olimpijskim nadama. Na Olimpijskim nadama uveslali su 8 četvrtfinalnih utrka na 200,500 i 1000 metara i jedno polufinale na 500 metara. Što je ocijenjeno kao odličan rezultat za kajak-kanu sport u BiH

 

Najbolji sportaš/ica s invaliditetom

Amir Spahić (U.G. SR Bosna) –  je dugogodišnji član našeg udruženja i također natjecatelj u disciplini ulov ribe udicom na plovak. Od 1995. godine član je Udruženja i svake godine sudjeluje u natjecanju u spomenutoj disciplini. Najbolji rezultati su mu bili u invalidskoj konkurenciji gdje je 2018. godine na državnom nivou postigao u pojedinačnom plasmanu treće mjesto te ostvario plasman u reprezentaciju BiH s kojom se natjecao na svjetskom prvenstvu koje je održano u Hrvatskoj. Također je i ove godine reprezentativac BiH.

Značajnniji rezultati u protekloj godini:

 • 3. mjesto – Državno prvenstvo

 

Ljilja Slišković – Sa svega 18 godina doživjela je tešku saobraćajnu nesreću nakon koje je ostala vezana za invalidska kolica. Aktivan je član udruženja paraplegičara i oboljelih od dječije paralize kao i natjecatelj u više sportova, kuglanje, pikado, streljaštvo. Ljilja je već 2 godine članica Saveza za sport i rekreaciju invalidnih osoba „SSRI“ – Maglaj kao i streljačkog kluba osoba sa invaliditetom „SKOSI“ – Maglaj.

Značajnniji rezultati u protekloj godini:

Advertisement
 • 3. mjesto – Državno prvenstvo u kuglanju
 • 3. mjesto – Kantonalno prvenstvo u streljaštvu
 • 1. mjesto – Kantonalno prvenstvo u pikadu
 • 1. mjesto – Kantonalno natjecanje paraplegičara i oboljelih od dječije paralize – bacanje kugle
 • 1. mjesto – Kantonalno natjecanje paraplegičara i oboljelih od dječije paralize – bacanje diska
 • 3. mjesto – Kantonalno natjecanje paraplegičara i oboljelih od dječije paralize – bacanje koplja
 • mjesto – Kantonalno natjecanje paraplegičara i oboljelih od dječije paralize – utrka u kolicima 200 metara
 • Ekipno – najuspješnija ženska ekipa u streljaštvu na nivo Federacije BiH
 • Ekipno – najuspješnija ženska ekipa u kuglanju na nivo Federacije BiH

Ipak, najveća ljubav joj je ronjenje koju na žalost za sada jedino može upražnjavati van BiH i to uglavnom u Sloveniji i Hrvatskoj. Ljilja Slišković –  invalidno lice, je druga žena u Svijetu koja je ronila pod ledom i učesnik je međunarodnih takmičenja u Rusiji i Hrvatskoj. Želja joj je da postane trener ronjenja za invalidna lica i da taj sport razvije u BiH. 

Kao i svake godine do sada, i ove možete glasati i vi i to putem online aplikacije na našem portalu. (glasanje je otvoreno do petka 22.02. do 12:00 sati)

GLASATI MOŽETE OVDJE

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal