Poveži se putem

Sport

U petak izbor sportaša za 2013.- “Kristalno sunce”

Objavljeno

-

Manifestacija Izbor sportaša općine Žepče za 2013. godinu u organizaciji Sportskog saveza općine Žepče od ove godine nosi naziv „Kristalno sunce“. Svečana dodjela priznanja bit će upriličena u petak, 24. januara, s početkom u 18,00 sati u kino dvorani Doma kulture Žepče.

Kristalno sunce će ove godine imati manji broj kategorija/nagrada, ukupno njih osam:

* Za najboljeg sportaša i najbolju sportašicu

* Za najbolju mušku i žensku ekipu

* Za najboljeg trenera

Advertisement

* Za najboljeg mladog sportaša i najbolju mladu sportašicu

* Za najboljeg sportaša s invaliditetom

SSOŽ će na manifestaciji dodjele nagrada uručiti i posebna priznanja zaslužnim osobama za ustrajnost bez granica, za životno djelo, te za promociju žepačkog sporta.

Klubovi i udruženja, članovi Sportskog saveza općine Žepče, nominirali su 38 kandidata za Kristalno sunce. Predstavljanje klubova i nominiranih sportaša možete pratiti na valovima Radio Žepča od 20. do 24. januara u terminu od 13,15 u emisijama „U susret Kristalnom suncu“.

U revijalnom dijelu manifestacije „Kristalno sunce“ nastupit će ŽVS „Empcijane“, učenici Glazbene škole „Katarina Kosača – Kotromanić“ Žepče, Žepačke mažoretkinje, te gimnastička sekcija pod vodstvom trenerice Marinke Radoš. Predviđene su i nagrade za gledatelje.

Nakon dodjele nagrada održat će se zakuska u „Gradskoj kafani“ Doma kulture Žepče. Goste će zabavljati Josip Tirić- Roki.

Advertisement

Održavanje manifestacije su omogućili :

Genaralni pokrovitelj načelnik Općine Žepče Mato Zovko

Medijski pokrovitelji : Radio Žepče, Žepče.ba i ŽepčeOnline

Tehnički suorganizator JU “Dom kulture” Žepče

Sponzori:

Dallas Žepče, ARMANI TRADE d.o.o., Mapek d.o.o., Restoran California, T-Info, IM-Transport d.o.o., Zovko osiguranje, Jahorina osiguranje, Cvjećara Tanja, Frizersko-kozmetički studio “Finesse”, ELCHY-TEX d.o.o., OR “MEGA-ROLL”

Advertisement

NAČIN BODOVANJA I IZBOR NAJBOLJIH SPORTAŠA OPĆINE ŽEPČE

Prijedlog načina bodovanja i odabira ovogodišnjih dobitnika priznanja „Kristalno sunce“ predstavljen je i jednoglasno prihvaćen na sastanku predstavnika sportskih klubova članova SSOŽ i predstavnika SSOŽ, održanom 27. novembra 2013. godine. Tako će ovogodišnje finaliste i dobitnike nagrada odrediti zbir bodova prikupljenih kroz tri nivoa:

Prvi i najznačajniji nivo čine bodovi prikupljeni iz 30 glasačkih listića, od kojih je njih 20 popunjeno od strane predstavnika sportskih klubova i udruženja članova SSOŽ. Preostalih 10 glasačkih listića popunili su „nezavisni“ sportski radnici, sportski novinari i predstavnici sportskih udruženja koja nisu direktno uključena u sam izbor.

Drugi nivo bodovanja odnosi se na bodove dobivene po osnovu ostvarenih sportskih rezultata u sportskim natjecanjima/ligama. Nivoi natjecanja i pozicije ostvarene na svakom od njih označeni su određenim brojem bodova predstavljenih kroz tabele bodovanja koje su sastavni dio Pravilnika SSOŽ o izboru i proglašenju najuspješnijih sportaša i sportskih djelatnika općine Žepče.

Kroz prva dva nivoa bodovanja moguće je osvojiti 4/5 bodova (2 x 2/5).

Treći nivo, odnosno 1/5 ukupnih bodova odnosi se na bodove prikupljene po osnovu online ankete postavljene na portalima naših medijskih pokrovitelja – Radio Žepče, Žepče.ba i ŽepčeOnline.

Advertisement

Svi rezultati su dokumentirani, transparentni i provjerljivi, te arhivirani u prostorijama SSOŽ.

Pozivamo Vas da svojim prisustvom uveličate ovu manifestaciju i podržite vrijedne žepačke sportaše i sportske klubove, koji ne posustaju ni u ovim za sport teškim vremenima. Značajni sportski rezultati i uspjesi, kako na domaćoj, tako i na međunarodnoj sceni, plod su njihovog zalaganja, odricanja i htijenja.

Neka pobijedi sport!

SSOŽ

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal