Poveži se putem

BiH

U požaru niskog rastinja na lokalitetu Jevrejskog groblja intervenisali žepački vatrogasci

Objavljeno

-

Na području Unsko-sanskog kantona u posljednja 24 sata evidentirane su četiri intervencije vatrogasnih timova u Bihaću i to u mjestima – Pritoka, Jasika, Založje i Pritošenj, gdje je gorjela trava, odnosno nisko rastinje.
Prema izvještaju Federalnog operativnog centra Civilne zaštite, u općini Ključ zabilježena je jedna vatrogasna intervencija u mjestu Velagići, gdje je, također, gorjela trava i nisko rastinje.

Pripadnici vatrogasne jedinice Velika Kladuša imali su intervenciju u mjestu Donja Slapnica, gdje je gorjeo stari napušteni objekt, a u općini Bužim, vatrogasna jednica ovog grada intervenirala je zbog požara na putničkom vozilu.

U općini Kakanj, na površinskom kopu RMU Kakanj, registrirana je intervencija na gašenju otpada, dok je u općini Žepče zabilježena intervencija na gašenju požara niskog rastinja na lokalitetu Jevrejskog groblja.

Na području Tuzlanskog kantona, u općini Živinice ugašen je požar na sjenu u naselju Djedino.

U Kantonu Sarajevo, Profesionalna vatrogasna jedinica Sarajevo je u izvještajnom periodu imala osam manjih intervencija, saopćeno je iz Federalnog operativnog centra CZ-a.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal