Poveži se putem

ZDK

Iz OŠ u Donjem Lugu ukradeni računar i klavijature

Objavljeno

-

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je osam krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (3), Policijske uprave II u Visokom (3) i Policijske uprave Žepče (2).

Zenica

Dana 27.01.2016. godine, u vremenu od 16,00 do 22,50 sati, u ulici Ivana Gundulića, izvršeno je krivično djelo teška krađa u stan, vlasništvo G.S., kojom prilikom je iz istog otuđen laptop, te određena količina novca. Uviđaj je izvršen od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 28.01.2016. godine, na lokalitetu Kamberovića polje, od strane dva nepoznata lica izvršena je krađa mobilnog telefona, vlasništvo H.E. iz Zenice. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Advertisement

Dana 28.01.2016. godine, u ulici Crkvice, izvršena je teška krađa u putničko motorno vozilo marke „VW-Golf“, vlasništvo D.A. iz Zenice, kojom prilikom je iz vozila otuđen auto-kasetofon. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Visoko

Dana 28.01.2016. godine, u ulici Alije Izetbegovića, od strane lica P.Dž. iz Visokog došlo je do upotrebe vatrenog oružja prema licu K.A. iz Visokog, koje je tom prilikom zadobilo lake tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane inspektora Sektora kriminalističke policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, uz nadzor tužioca, dok se za izvršiocem navedenog krivičnog djela intenzivno traga.

Kakanj

Dana 28.01.2016. godine, od strane službenika uniformisane policije, prilikom kontrole putničkog motornog vozila marke „VW-Passat“, registarskih oznaka O53-T-036, kojim je upravljao T.Z. iz Kaknja, utvrđeno je da registarske oznake ne pripadaju navedenom vozilu. Istražitelji Policijske stanice Kakanj su nastavili aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

U toku noći 27/28.01.2016. godine, u ulici Željeznička, izvršena je teška krađa u kontejner, vlasništvo firme „Fazum gradnja“, iz kojeg je tom prilkom otuđena određena količina raznog građevinskog alata. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Žepče

Advertisement

U toku noći 27/28.01.2016. godine, u mjestu Donji Lug, izvršena je teška krađa u osnovnu školu, iz koje su tom prilikom otuđeni računar i klavijature. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Kakanj

Dana 28.01.2016. godine, na regionalnom putu Kakanj-Brnjic, u mjestu Skretnica, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali autobus marke „Mercedes“, registarskih oznaka T25-O-835, kojim je upravljao D.Z. iz Kaknja, i putničko motorno vozilo marke „VW-Golf“, registarskih oznaka M38-O-808, kojim je upravljao R.S. iz Kaknja. Tom prilikom, saputnik u vozilu „VW-Golf“, P.M. je zadobio teške tjelesne povrede, dok su navedeni R.S. i suvozač R.Z. zadobili lake tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane službenika uniformisane policije.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još 20 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Copyright © 2002 - 2022 Zepce.ba portal