Poveži se putem

Kultura

U Zavidovićima održana promocije novele “Kulin Ban”, autorice Elvire Harbaš

Objavljeno

-

U utorak, 5. septembra 2023. godine u čitaonici J.U. “Javna biblioteka” u Zavidovićima održana je promocija novele “Kulin Ban”, autorice Elvire Harbaš.

Mnogobrojnoj prisutnoj publici obratili su se prof. Damir Memić, prof. Nedžad Hodžić, prof. Amela Hodžić, kao i sama autorica Elvra Harbaš.

    Autorica novele “Kulinu Ban”, Elvira Harbaš, istakla je: “Novela o Kulinu banu moj je prvijenac i produkt dugogodišnjeg istraživanja i želje da se Kulin Ban približi modernom čitaocu, u historijskom okruženju u kojom je živio i vladao Bosnom. “Kulin Ban” je također inspirativna novela koja se bavi misterijom opstanka i prosperiteta Bosne u ranom srednjem vijeku. Uz skeleton historijskih činjenica odjevenih maštom i kreacijom, Kulin Ban nas uči mudrosti, ljubavi i toleranciji. Novela nosi romantičnu notu i podstiče modernog čitaoca da prigrli svoju daleku prošlost i uputi se na putovanje srednjevjekovnom Bosnom.”

    Po završetku promocije knjiga je bila dostupna za kupovinu svim zainteresovanim posjetiteljima.

    Knjiga se također može kupiti u BuyBook knjižarama po cijeni od 16,99KM ili narudžbom na e-mail adresu ela192@gmail.com po cijeni od 10,00KM + poštraina.

    Advertisement

    Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal