Poveži se putem

ZDK

U Žepču izvršena krađa konstrukcija dalekovoda

Objavljeno

-

Dana 05.02.2016.godine u 09,15 sati u PS Žepče se obratio radnik Elektro –prenosa BiH, M.M. i prijavio da je u posljednih nekoliko mjeseci od strane NN lica izvršena krađa sa konstrukcija dalekovoda, te tom prilikom otuđeno oko 33 komada  željeznih “L” profila na lokalitetu Goliješnica-Vrbica, općina Žepče.

Od strane službenika uniformisane policije sačinjena zabilješka.

JAVNI RED I MIR

Na području ZE-DO kantona javni red i mir je narušen u deset slučajeva, gdje su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede.U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli Zakonom predviđene mjere i radnje.

 
KRIMINALITET

Visoko

Advertisement

Dana 05.02.2016.godine,u 20,50  sati,u mjestu N.Luke, općina Visoko,od strane službenika uniformisane policije PS Visoko i istražitelja izvršena je racija  u UO Kašmir vl.V.F.te pregledom po članu 25 Zakona o policijskim službenicima MUP-a ZE-DO kantona na šanku u UO Kašmir je uočen  odbačen pvc paketić sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu SPEED.Uviđaj izvršen od strane istražitelja PS Visoko uz upoznavanje tužioca.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Dana 05.02.2016.godine,u 07,40 sati,putem telefona u PS Centar se obratio A.N. i prijavio da je na šumskom putu u mjestu Bukovica,grad Zenica,u jarku pronašao vozilo marke Nisan reg.oznaka T51-O-525 u kojem se za upravljačem nalazilo lice D.M. iz Zenice,koji nije davao znakove života.Na lice mjesta upućena patrola policije i vozilo SHMP Zenica gdje je dežurni ljekar konstatovao smrt lica.Uviđaj izvršen od strane službenika OKP-a PU I pod nadzorom tužioca.Po naredbi tužioca tijelo vozilom Gradskih grobalja Zenica prevezeno u prosekturu KB Zenica.
           

Na području ZE-DO kantona dogodilo se još 9 saobraćajnih nezgoda, u četri SN, četri lica zadobila lakše tjelesne povrede.
           
STANJE I PROHODNOST PUTEVA

Na putnim pravcima na području Ze-Do kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.
 
POŽARI I EKSPLOZIJE

Visoko

Advertisement

Dana 05.02.2016.godine,u 19,55 sati,u mjestu G. Vratnica, općina Visoko,došlo je do požara u podrumskim prostorijama na kući vl.M.H.nije bilo povređeni. Požar lokalizovan u 22,00 sati od strane vatrogasne brigade Visoko. O događaju upoznati istražitelji PS Visoko i tižilac,uviđaj će biti izvršen dana 06.02.2016.godine,od strane  inspektora PPZ MUP-a ZE DO kantona.

Vareš

Dana 05.02.2016.godine,u 03,30 sati,u mjestu Budoželje bb,općina Vareš,došlo je do požara na pomoćnom objektu-radionici vl.I.S.požar lokalizovan od strane DVD Vareš.Uviđaj izvršen od strane istražitelja PS Vareš.

Na području ZE-DO kantona nije bilo eksplozija.
 
AKTIVNOSTI POLICIJE

Zenica

Dana 05.02.2016.godine,u vremenu od 22,20 do 23,10 sati,u ul. S.C.Mulalića,grad Zenica,od strane službenika OKP PU I Zenica i policiski službenika PS Centar i pripadnika specijalne policijske jedinice MUP-a ZE-DO Kantona,po naredbi Općinskog suda u Zenici izvršen je pretres lica i UO Gato,kojom prilikom je u objektu pronađena odbačena pvc vrećica sa sadržajem suhe biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Mariuhanu,ista izuzeta od strane službenika OKP-a PU I.
 
OSTALO

Zenica

Advertisement

Dana 05.02.2016.godine,u 09,50 sati,putem telefona u PS Centar se obratila M.S.te prijavila da u stanu u ul.Bulevar Kralja Tvrtka broj 13/c,grad Zenica,njen suprug M.A. ne daje znakove života.Na lice mjesta upućeno vozilo SHMP Zenica gdje je dežurni ljekar  u 10,20 sati konstatovala prirodnu smrt.Od strane službenika uniformisane policije sačinjena zabilješka.   

(MUP ZDK)

Copyright © 2002 - 2022 Zepce.ba portal