Poveži se putem

Žepče

U Žepču potpisano 186 ugovora za stipendije pripadnika boračke populacije

Objavljeno

-

U srijedu, 21.03.2018. godine, u Domu kulture Žepče, potpisani su ugovori za stipendije pripadnika boračke populacije. Stipendije su dodijeljene studentima s područja Općine Žepče, ukupno njih 186, što je najveći broj dodijeljenih stipendija do sada.

Na svečanosti su prisustvovali ministar u Vladi ZDK Fahrudin Čolaković, načelnik Općine Žepče Mato Zovko, pomoćnik načelnika pri Službi za opću upravu i društvene djelatnosti Općine Žepče Ilija Barešić, kao i veliki broj roditelja i studenata.

Ministar Čolaković je ovom prilikom rekao da je ovo godine u ZDK dodijeljeno ukupno 1841 stipendija, ali da je i u Žepču dodijeljen veći broj stipendija u odnosu na prošle godine, što mu je izuzetno drago.

Naglasio je da je Proračun Ministarstva za boračka pitanja ZDK ove godine povećan na 10 miliona KM, tako da se s te strane provodi niz projekata u cilju poboljšanja statusa boračke populacije.

Načelnik Mato Zovko se u ime lokalne zajednice zahvalio Ministarstvu i Vladi na izdvojenim sredstvima za akademsku 2017/2018. godinu.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal