Poveži se putem

ZDK

U Žepču sa željezničke pruge ukradeno preko 100 metara bakarne žice

Objavljeno

-

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je šest krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (1), Policijske uprave II u Visokom (1), Policijske uprave III u Zavidovićima (1), Policijske uprave IV u Tešnju (2) i Policijske uprave Žepče (1).

Advertisement

Zenica

Dana 10.06.2015. godine, u 00,40 sati, u ulici Sarajevska, izvršeno je krivično djelo teška krađa u fast food „Doner“, vlasništvo R.S., odakle je otuđen moped marke „Tomos“, te određena količina raznih predmeta. Brzom intervencijom policijskih službenika, u ulici Travnička cesta u Zenici, lišena su slobode lica: T.S., K.A. i C.N., sva iz Zenice, kod kojih su pronađeni i otuđeni predmeti. Nad navedenim licima je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada. Izvršen je uviđaj od strane uviđajne ekipe Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Tešanj

Dana 09.06.2015. godine, u vremenu od 20,00 do 22,40 sati, u mjestu Drinčići, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo K.M., iz koje je tom prilikom otuđena određena količina novca i nakita. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Advertisement

Žepče

Dana 09/10.06.2015. godine, u mjestu Brezovo Polje, izvršeno je krivično djelo krađa sa željezničkog kolosjeka, kojom prilikom je otuđeno oko 115 metara bakrene žice koja služi za zatezanje naponskih stubova, vlasništvo preduzeća „Željeznice F BiH“. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 16 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je pet lica zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2022 Zepce.ba portal