Poveži se putem

Kolumne

Veronika Šumić: “I ja sam MladiCa”

Objavljeno

-

Zovem se Veronika Šumić. Imam 16 godina i dolazim iz Žepča. Trenutno pohađam Opću gimnaziju u Žepču. Liječena sam u periodu od 2015.-2016., a bolovala sam od Hodgkinog limfoma, tj. raka limfnih čvorova.
Tijekom liječenja moja najveća podrška je bila moja obitelj. Oni su bili svaki dan iznova i iznova moja inspiracija. U početku je bilo teško shvatiti da baš ja imam tu strašnu bolest i kako je to uopće moguće, šta sam to radila krivo? Prihvatila sam bolest kao dio mene i čvrsto sam vjerovala kako sam ja puno jača od bolesti i s pozitivnim mislima došla sam do svog cilja.

Nakon liječenja završila sam osnovnu školu te upisala srednju. Nastavila sam živjeti „punim plućima“ kao i svaka druga mlada osoba, ali sa puno drugačijim pogledom na život i jednim velikim iskustvom. Mislim kako je veoma bitno da se priča o raku, ljudi trebaju biti informirani, jer je jako važno da se na vrijeme otkrije i počne s liječenjem. Svim onim koji su trenutno na liječenju željela bih poručiti da ne posustaju, čak i ako mislite da nemate više snage, da ste već umorni od borbe,

NE ODUSTAJTE!

Svi smo mi vjerojatno došli u tu fazu kada nam se „dosadilo“ boriti, baš u tom trenutku trebate reći sebi: „Ja to mogu i ja to hoću”. Niste ni svjesni koliko ste snažni, koliko hrabrosti se krije u vama. Iako sama riječ RAK u ljudima budi strah, rak ne znači kraj i mi smo pravi primjer tog.

Rak je izlječiv. I ne, NIJE JAČI OD NAS!

Ova priča je samo kratak opis o životu djece koja su pobijedila rak. Moram spomenuti i firmu “Dren – Trogrlić” iz Žepča, koja je imala veoma važnu ulogu u mom liječenju. Čajevi koje sam konzumirala godinu dana i koje mi je firma “Dren” iz Žepča svaki put davala gratis, osobno smatram da su pomogli u mome izlječenju.

Advertisement

Veronika Šumić

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal