Poveži se putem

Žepče

Video: Izgradnja igrališta za mlade u Žepču uz podršku Švicarske Ambasade

Objavljeno

-

Jučer, u četvrtak 26.10.2023., Siroco Messerli, direktor za saradnju u Ambasadi Švicarske u BiH, posjetio je Žepče i razgovarao sa neformalnom grupom građana i građanki okupljenih u Fan klub KK Orlovik Nansi Žepče i  predstavnikom organizacije The New Hope.Tokom protekla tri mjeseca, PRAGG tim je radio sa ovim sjajnim aktivistima sa ciljem rješavanja problema nedostatka igrališta za mlade, sa fokusom na izgradnju košarkaškog igrališta, kako bi se omogućilo mladim Žepčanima da svoje slobodno vrijeme provode igrajući košarku na terenu koji je uređen i uvijek dostupan svima. Opširnije o ovoj inicijativi predstavili smo kroz video u nastavku:

„Građani i građanke su u središtu pažnje švicarske podrške Bosni i Hercegovini. Među najvažnijim temama su potrebe mladih, integracija socijalno isključenih osoba i rodna ravnopravnost. Kroz PRAGG podržavamo građane da izraze svoje potrebe i da preuzmu inicijativu. Također podržavamo organizacije civilnog društva da uspostave snažnije veze sa građanima, posebno sa socijalno isključenim osobama. Švicarska je opredijeljena da podrži BiH u izgradnji pravednog, inkluzivnog, prosperitetnog, digitalnog i ekološkog društva“, ranije je izjavio Siroco Messerli, direktor za saradnju u Ambasadi Švicarske u BiH.

PRAGG finansira Švicarska a provodi konzorcij HELVETAS Swiss Intercooperation i NIRAS u partnerstvu sa Centrima civilnih inicijativa (CCI) i Institutom za razvoj mladih KULT.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal