Poveži se putem

Film

Video: Pogledajte cijeli film “Željezno Polje – juče, danas … “

Objavljeno

-

U dokumentarnom filmu “Željezno polje juče,danas …” donosimo vam priču o nemilim događajima i stradanjima koja su prošle godine, nakon vremenskih nepogoda zatekla stanovnike najveće mjesne zajednice u Federaciji BiH.

– Faktički mi sve ono što smo izgradili u zadnjih 15 – 20 godina, moramo sada nekog moliti da to vrati u prvobitno stanje, mi jednostavno nismo mogli vjerovati da ćemo doći u to stanje, ali ovo je dokaz kako čovjek u životu planira a Bog određuje i kako je čovjek mali i nemoćan u jednoj ovakvoj nesreći, riječi su prvog čovjeka Općine Mate Zovke bez čije podrške ovaj projekat ne bi ugledao svjetlo dana.

Film je sa prevodom i titlom na turskom jeziku, napravljen i koncipiran tako da bude kao vizualni dokument o katastrofi koja je zadesila stanovnike općine Žepče, a ujedno i da posluži kako bi animirao donatore i javnost prijateljskih država, sa posebnim naglaskom na Tursku.

Pored ukazane podrške Općine Žepče na čelu sa načelnikom Matom Zovkom, bitno je naglasiti podršku privrednih subjekata koji su prepoznali značaj jednog ovakvog dokumentarnog filma.

– Put je izvor života i voda, ako imamo dobar put imat ćemo i opstanak, ako nema dobrog puta imamo raseljenje…, rekao je jedan od sagovornika. Te riječi ujedno čine i poruku koju ovim putem želimo da uputimo javnosti, ističe Rizah Halilkadić, koji potpisuje kameru i režiju ovog dokumentarnog uratka.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal