Poveži se putem

ZDK

U Goliješnici pokušali ukrasti Golfa

Objavljeno

-

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Kakanj

Dana 11.02.2015. godine, u mjestu Povezice, od strane nepoznatog lica izvršen je fizički napad na malodobnu J.N. iz Kaknja, koja je tom prilikom zadobila lake tjelesne. Istog dana, u ulici Bratstva i jedinstva, općina Kakanj, zbog sumnje da je počinio navedeno krivično djelo, službenici uniformisane policije su lišili slobode i zadržali u prostorijama za zadržavanje lice B.A. iz Kaknja. Izvršen je uviđaj od strane policijskih istražitelja.

Dana 11.02.2015. godine, u mjestu Donji Banjevac, službenici uniformisane policije su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke „Fiat-Bravo“, registarskih oznaka A14-T-325, kojim je upravljao Đ.S. iz Kaknja. Prilikom kontrole i pregleda vozila pronađena je bijela praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj, a lice lišeno slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada.

Zavidovići

Advertisement

Dana 11.02.2015. godine, u mjestu Gornji Kovači, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo H.J., iz koje je otuđen laptop. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Žepče

Dana 11.02.2015. godine, u mjestu Goliješnica, izvršen je pokušaj teške krađe putničkog motornog vozila marke „VW-Golf V“, registarskih oznaka E74-A-742, vlasništvo M.F. iz Maglaja. Istražitelji Policijske stanice Žepče su na licu mjesta izvršili uviđaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal