Poveži se putem

Žepče

Video: Premijerno pogledajte žepački film “Ne ponovilo se! – retrospektiva 15.05.2014.-15.05.2015.”

Objavljeno

-

Maj i avgust 2014. godine ostaće duboko urezani za sve stanovnike Bosne i Hercegovine, a posebno za nas Žepčake. Sve je počelo u četvrtak (14.05.2014.) nevečer. Bezazlena kiša koja je cijeli dan neprestano padala, u narednim danima, ispostaviće se, pretvorila se u najveću prirodnu katastrofu ikad na našoj općini.

Poplave, bujice, odroni i klizišta, uporedo su napravili višemilionske štete našem gradu i svim mjesnim zajednicama i njihovim stanovnicima.

Žepčaci su tih dana pokazali ogromnu solidarnost i svi kao jedan, zajedno bez ikakvih predrasuda i razlika, stali rame uz rame i spašavali i branili sve što je u tom momentu bilo moguće.

Niko nije danima spavao, jelo se u hodu, ali se radilo udarnički.

Svi znamo šta i kako se dešavalo, tako da vas ovaj put nećemo gnjaviti velikim tekstom, ali ćemo se ipak prisjetiti na taj period našeg života kroz pedesettrominutni film koji smo u povodu godišnjice ovih događaja pripremili za sve vas.

Filmu smo dali simbolični naziv “Ne ponovilo se! – retrospektiva 15.05.2014.-15.05.2015.”, a napravili smo ga od većine video-klipova koje smo posjedovali u ovom trenutku, objedinivši ih u jedan. U tom vremenu smo imali mnogo više fotografija i vedo-klipova, što svjedoče naši statusi na facebook-u iz prošle godine, ali smo neke originale u međuvremenu izgubili.

Advertisement

Film je samo jedan mali dio onoga šta nam se zapravo dešavalo. Iskoristili smo i neke snimke koje nikada prije nismo objavili. Većinu materijala smo snimili mi, uz pomoć prijatelja i lutajućih reportera, kao i građana Žepča koji su nam slali svoje klipove kojima se ovom prilikom još jednom zahvaljujemo. Jedan mali dio je iskorišten i od televizijskih reportaža koje su emitovane poslije poplava.

Ovom prilikom se zahvaljujemo svim Žepčacima i Žepčankama, dijaspori, Bosancima i Hercegovcima, i na kraju svim dobrim ljudima sa ove planete koji su na bilo koji način pomogli stradalim u toj katastrofi.

HVALA VAM DOBRI LJUDI!

Copyright © 2002 - 2022 Zepce.ba portal