Poveži se putem

BiH

Vlada FBiH dodijelila sredstava Zeničko-dobojskom kantonu u iznosu od 31.878.226,00 KM

Objavljeno

-

U sjedištu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine danas je upriličeno potpisivanje ugovora o dodjeli sredstava kantonima, u iznosu od 200 miliona KM. Premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirnes Bašić, potpisao je Ugovor o dodjeli sredstava Zeničko-dobojskom kantonu u iznosu od 31.878.226,00 KM.

Ugovorom je definisano da se sredstva utroše posebno poštujući i dajući prednost ukupnoj namjeni dodijeljenih sredstava utvrđenih Odlukom, odnosno za provođenje strukturalnih reformi i finansiranje/sufinansiranje infrastrukturnih projekata koji su od značaja za Federaciju BiH u omjeru 50 posto naprema 50 posto, a sve sa ciljem pravednije raspodjele javnih prihoda, a samim time i ravnomjernom razvoju Federacije BiH.

Premijer Bašić je istakao da će Vlada Zeničko-dobojskog kantona u narednom periodu, a najkasnije za 30 dana, sačiniti Plan investiranja dodijeljenih sredstava za kapitalne investicije, te u što skorijem vremenskom periodu otpočeti njihovu implementaciju.

Ovaj vid podrške Vlade Federacije BiH, Zeničko-dobojskom kantonu nastavak je dosadašnje uspješne saradnje, te će ova sredstva dodatno osnažiti reformske procese i dalje pozicionirati Zeničko-dobojski kanton kao lidera privrede u Federaciji BiH.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal