Poveži se putem

ZDK

Vlada ZDK: Predviđena kupovina novih pištolja, vozila, opreme i novog stacionarnog radara

Objavljeno

-

Vlada Zeničko-dobojskog kantona na 14. sjednici usvojila je Program kapitalnih ulaganja Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) kojim je za nabavku opreme predviđen iznos od 1.040.000,00 KM.

Prvi put od 1998. godine planirana je nabavka veće količine pištolja za potrebe službenika policije. Za kupovinu 480 pištolja programom su predviđena sredstva u iznosu od 390.000,00 KM.

Također, planirana je nabavka dva policijska kombi vozila u vrijednosti 190.000,00 KM, tri putnička policijska vozila vrijedna 158.500,00 KM te nabavka stacionarnog radara vrijednog 120.000,00 KM, koji će biti instalisan na području Grada Zavidovići na lokaciji “Gvozdeni most”.

Ministar unutrašnjih poslova Benjamin Sinanović rekao je da MUP postupa po zahtjevima lokalnih zajednica te da se na navedenoj lokaciji zadnje tri godine desilo više od 80 saobraćajnih nesreća.

– Tu imamo benzinsku pumpu, nekoliko praonica i nekoliko privrednih društava. Lokacija je prometna, desilo se mnogo nesreća, tako da smo se opredijelili za tu lokaciju ove godine, a sljedeće godine planiramo instalisati nove radare na još jednoj ili dvije lokacije na području ZDK-a – rekao je ministar Sinanović.

Programom kapitalnih ulaganja Uprave policije MUP-a ZDK predviđena je i nabavka jednog motornog čamca, računara, kancelarijskog namještaja i opreme, foto opreme, električnih uređaja i radio stanica.

Advertisement

Press služba ZDK

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal