Poveži se putem

Sport

Foto: Održan 10. Ramazanski turnir u stonom tenisu

Objavljeno

-

Danas je u sali Srednje mješovite škole „Žepče“ održan „X Ramazanski turnir u stonom tenisu“ u organizaciji Mreže mladih Medžlisa islamske zajednice Žepče i Odbora za međureligijsku saradnju Žepče.

Isti je održan u sklopu projekta „Osiguravanje odgovora na COVID-19 u crkvama i vjerskim zajednicama u BiH”, a koji provodi Međureligijsko vijeće u BiH u partnerstvu sa World Vision Bosna i Hercegovina i UNICEF Bosna i Hercegovina uz podršku USAID Bosnia and Herzegovina.


Tokom prošle godine održane su edukativne radionice i predavanja na temu “Kako (o)čuvati mentalno zdravlje u postCOViD-u?”, a sve s ciljem pravilne edukacije i zdravstvene pismenosti šireg građanstva. Sportske igre su nastavak navedenih aktivnosti kao jedan vid rehabilitacije i socijalizacije ljudi nakon pandemije.


Turnir je započeo intoniranjem državne himne i obraćanjem glavnog imama Medžlisa islamske zajednice Žepče, Džafera-ef. Gračića koji je istakao važnost takmičenja u dobru, očuvanja kako fizičkog tako i mentalnog zdravlja te da i vjerski službenici imaju važnu ulogu u cjelokupnom društvenom životu. Naglasio je da je u zdravom tijelu zdrav duh, ali i da zdrav duh održava zdravlje samog tijela.

Takmičarski dio turnira, koji se odvijao u dvije kategorije: osnovna škola i srednja škola/seniori, otvorio je koordinator Mreže mladih, Irdin-ef. Tutnjić te se zahvalio partnerskim organizacijama na podršci ove aktivnosti. Stručnu pomoć pri realizaciji turnira pružio je dr. sc. Adi Mujičić.


U kategoriji osnovne škole pobjedu je odnio Adin Pehlivanović, drugoplasirani je bio Muhamed Tutnjić dok je treće mjesto osvojio Nedim Aličković.

Advertisement


U kategoriji srednja škola/seniori prvo mjesto je zauzeo Ensar Hadžić, drugoplasirani je bio Bilal Bećirović, a na trećem mjestu se našao Zijad Osmić.


U ugodnoj atmosferi i uz fer igru učesnici su imali priliku da pokažu svoje sposobnosti na turniru stonog tenisa, jer nam je cilj da se kroz sport povežemo i napravimo okruženje za zdraviji život. Osnova svake prevencije jeste (o)čuvanje zdravlja.

ULAŽEMO U MENTALNO I FIZIČKO ZDRAVLJE!!!

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal