Poveži se putem

Sport

Vrijedna donacija OKBiH Rukometnom klubu Žepče

Objavljeno

-

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine jučer je u Sarajevu uručio humanitarnu pomoć najugroženijim sportskim klubovima pogođenim elementarnom nepogodom-poplavom.

“OKBiH kao nebudžetski korisnik je zajedno sa svim sportskim strukovnim savezima u BiH, među prvima materijalno i na druge načine pružio pomoć najugroženijem stanovništvu u ovogodišnjim poplavama. OKBiH je nastavio aktivnosti i aplicirao na mnogobrojne projekte kako bi ovaj put pomogao najugroženijim sportskim klubovima, koji se natječu od najnižeg do najvišeg ranga natjecanja i dolaze iz gotovo svih sportskih strukovnih saveza u BiH, prisutnih na poplavljenim područjima”, saopćeno je iz OKBiH.

Akciju su pomogli Međunarodni i Europski olimpijski komitet.

Dodjela kompletne opreme za 76 sportskih klubova i 3.500 sportaša održana je jučer u 9.30 sati u prostorijama Olimpijskog komiteta BiH.

Jedini klub sa područja općine Žepče kojem je od strane Olimpijskog komiteta BiH dodijeljena vrijedna oprema je Rukometni klub „Žepče”. Donaciju je primio predsjednik RK “Žepče” Ivo Klarić.

Advertisement

Kako je za naš portal istakao predsjednik SSOŽ-e Darko Andrijević radi se o iznimno vrijednoj i kvalitetnoj opremi u vrijednosti od oko 3.000,00 KM.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal