Poveži se putem

Sport

Zaimović se oprostio od aktivnog igranja – Abdurahmanović i Kujrić pojačali RK Žepče

Objavljeno

-

Rukometni klub Žepče neće moći više koristi usluge jednog od najboljih igrača Prve lige, Nedžada Zaimovića (35g.). Zaimović se oprostio od aktivnog igranja ( RK KAKANJ, RK ČELIK, RK BOSNA, RK KUTINA, itd).

Na pitanje šta ima za reći nakon uspješne igračke karijere, Nedžad kaže:
“Iz Žepča nosim samo najbolje utiske i ponosan sam što svoju igračku karijeru okončavam u jednom ovako organiziranom klubu, kojem želim što skoriji plasman u Premijer ligu BIH”.

“Bila nam je čast što je Zaimović bio dio nas i što je pokazao ono najbolje što možete očekivati od jednog vrhunskog igrača, a svakako i čovjeka kada dođe u novu sredinu. Nedžade hvala ti!”, poručuju iz RK Žepče.

Advertisement

Dobrodošlicu u Rukometni klub Žepče će dobiti univerzalni vanjski igrač Sedžad Abdurahmanović (21g.) iz Zavidovića, kao i desni bek Adi Kujrić (21g.) iz Maglaja. Uz ova dva pojačanja svakako valja napomenuti i potpuni oporavak juniorskog reprezentativca BIH, Jasmina Čatića, koji će svakako pojačati konkurenciju na vratima Žepčaka.

“Kada sve saberem i oduzmem, mišljenja sam da i pored velikog gubitka u vidu neigranja jednog takvog igrača kao što je Nedžad, ipak mogu biti zadovoljan dolaskom dvojice mladih, ali provjerenih igrača. Uvjerenja sam da ćemo održati drugu poziciju na ljestvici”, riječi su žepačkog stratega, profesora Josipa Klarića.

Copyright © 2002 - 2022 Zepce.ba portal