Poveži se putem

Sport

Završen prvi dan finalnog turnira U-13 rukometnog prvenstva BiH: Žepčaci se nisu plasirali u polufinale

Objavljeno

-

U subotu, 18.06.2016. godine je u KSC “Mladost” Visoko utakmicama grupne faze i prigodnom svečanošću otvoren završni turnir državnog prvenstva u rukometu, za mlade kadete, odnosno, rukometaše rođene 2002. godine i poslije.

Mladi rukometaši visočke Bosne Centrotrans, aktuelni prvaci BiH u ovoj kategoriji, imali su priliku da ugoste svoje kolege iz osam drugih klubova, koji su se zajedno nadmetali za prolazak u finalnu fazu ovog turnira.

Na parketu visočke sportske dvorane odigrano je devet susreta ovih mladih rukometaša, koji su tražili svoju šansu u borbi za titulu prvaka BiH. Iako su sutra još preostali susreti završnog dijela grupne faze takmičenja, već na kraju prvog dana poznati su polufinalisti završnice državnog prvenstva, te će se tako na sutrašnjem žrijebu za polufinale naći ekipe: Borac iz Banja Luke, Sloga iz Doboja, Izviđač iz Ljubuškog i domaćin Bosna Centrotrans.

U nastavku vam donosimo pregled rezultata prvog dana turnira:

Žepče – Maglaj 17:28,
Kozara – Sloga 17:26,
Bosna Centrotrans – Kozara 32:19,
Delminium – Speed 25:23,
Borac – Žepče 23:15,
Izviđač – Delminium 26:10,
Sloga – Bosna Centrotrans 18:18,
Maglaj – Borac 17:20,
Speed – Izviđač 27:26.

Advertisement

U nedjelju, posljednjeg dana turnira, bit će odigrane utakmice za plasman od petog do devetog mjesta, u kojima će se sastati ekipe koje nisu prošle u polufinale, nakon čega nas očekuje sama završnica turnira u kojoj će četiri ekipe tražiti osvajanje naslova prvaka BiH.

(visoko.co.ba/Zepce.Ba)

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal