Poveži se putem

Sport

Završena biciklistička Premijer liga BiH – XCO šampion Žepčak Ivan Širić

Objavljeno

-

Biciklistički savez BiH je objavio rezultate takmičenja u Premijer ligi BiH za 2017. godinu, kako za Drum tako i za MTB-XCO takmičenje. Nadmetanje je tokom cijele godine bilo dosta ujednačeno, pa se borba u nekim kategorijama vodila do zadnje utrke, ali su pobjednici po kategorijama na kraju ipak najviše pokazali.

Posebno treba istaći šampione u ELIT kategoriji (Drum), a to su Vedad Karić iz kluba “Jedinstvo” Tuzla, odnosno u XCO takmičenju Ivan Širić iz BK Pedala-Žepče. Posebnu pažnju zaslužuje BK Zmaj od Bosne iz Tuzle koji je godinama najtrofejniji bh. klub te njihov kadet Husein Selimović, jedan od najperspektivnijih biciklista, koji je trenutno bez obzira na godine možda najspremniji takmičar.

-“Pored nekoliko pojedinačnih uspjeha koje su nam priuštili naši vozači Jelenko Božić, Kerim Beća, Eldin Šarić i Adnan Derlić, jedino čime se baš možemo pohvaliti je uspjeh našeg najboljeg vozača i njegovo osvajanje Premijer XC lige Bosne i Hercegovine. Time je naš Ivan Širić ponovo dokazao da je najbolji MTB XC vozač u državi. Ovom prilikom mu od srca čestitamo.
Također, javnost obavještavamo da Ivan sljedeću sezonu nastupa za BK Mostar gdje će, nadamo se i vjerujemo, imati bolje uslove za rad i prikupljanje UCI bodova (bodovi svjetske biciklističke unije, koji su neophodni za napredak ka profesionalnoj biciklističkoj karijeri) te da će mu novi klub biti prolazna stanica u usponu blistave sportske karijere” – poručuju iz žepačkog biciklističkog kluba “Pedala”.

Pored nabrojanih klubova i takmičara, treba spomenuti i BK TREK Team Sarajevo, čiji su članovi dominirali u Master kategorijama. Oni pored pomenutih klubove uz BK Bihać i BK Daj krug, spadaju u najtrofejnije klubove u ovoj godini.

“Raduje nas činjenica da smo i ove godine pored jako teškog stanja uspjeli organizovati veliki broj utrka te da smo dobili nekoliko mladih perspektivnih vozača, koji će se sigurno ubrzo priključiti našim najjačim vozačima koji voze u evropskim klubovima. Prije svega to su Lejla Tanović, naša višegodišnja šampionka, Nedžad Mahmić koji trenira i nastupa za austrijski klub, Antoni Barać koji godinama trenira i vozi za UCI ekipu najtalentovanijih svjetskih vozača te našoj velikoj nadi, svestranoj sportašici Marini Mandušić”, saopćeno je iz Biciklističkog saveza BiH.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal