Poveži se putem

ZDK

Zenički ZIM obilježava Svjetski dan školskog mlijeka sa djecom iz poplavljenih područja

Objavljeno

-

Menadžment “ZIM” d.d. Zenica obilježit će sutra Svjetski dan školskog mlijeka družeći se sa djecom s poplavljenih područja Zeničko-dobojskog kantona, sa mališanima sa područja mjesnih zajednica Nemila, Orahovica, Topčić Polje, Šerići, Željezno Polje…

U saopćenju za javnost navode da će, u organizaciji te manifestacije, i ove godine imati podršku i pomoć nastavnog osoblja zeničkih osnovnih škola.

Osim domaćina, OŠ “Ćamil Sijarić” Nemila, u projektu sudjeluje i OŠ “Musa Ćazim Ćatić”, OŠ “Meša Selimović”, OŠ “Skender Kulenović”, OŠ “Mak Dizdar”, OŠ “Miroslav Krleža”, Međunarodna osnovna škola u Zenici, POŠ “Hasan Kjafija Pruščak” i OŠ “Abdulvehab Ilhamija”.

Ovogodišnja manifestacija, 15. svjetski dan školskog mlijeka, bit će održana na platou OŠ “Ćamil Sijarić” Nemila od 11.00 do 13.00 sati.

– Ukoliko bude kišovito vrijeme priredba će biti održana u školskoj sportskoj sali. Djeca će pripremiti priredbu, a planiran je i interaktivni kviz i igrice za djecu. Najbolji učesnici bit će adekvatno nagrađeni. U skladu s tradicijom, za svu prisutnu djecu obezbijedili smo i simboličnu čašu mlijeka – navodi organizator.

Statistika pokazuje da je mnogo djece pretilo, ali i pothranjeno te se upozorava da pažnju treba posvetiti njihovoj prehrani.

Advertisement

– To je sad bitno, više nego ikada. Ono je ukusno, ono je hranjivo i ono se slavi širom svijeta … ono je mlijeko – poručuju iz menadžmenta “ZIM” d.d. Zenica.

Svjetski dan školskog mlijeka u svijetu se tradicionalno obilježava posljednje srijede u septembru s ciljem skretanja pažnje javnosti na važnost konzumacije mlijeka, te savršene namirnice u svakodnevnoj prehrani djece školske dobi.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal