Poveži se putem

Sport

Žepački kajakasi odlični na XV Državnom prvenstvu BiH – Mia Matijević ispunila reprezentativnu normu

Objavljeno

-

Na Državnom prvenstvu koje se održalo  20. i 21.8.2016. godine u Jajcu žepački kajakasi su zauzeli ekipno 4. mjesto. Iako imaju loše uvjete za veslanje i pomalo zastarjelu opremu, naši kajakaši su se kući vratili sa 30 medalja i jednim peharom.

Za Kajak kanu klub “550” Žepče na XV Državnom prvenstvu BIH nastupili su: Mia Matijević, Ivona Vranjković, Franka Matijević, Klara Marković, Ema Malićbegović, Stjepan Vranjković, Mihael Topić, Anto Maličević, Amar Skenderović, Mario Jurić, Petar Lukić, Toni Matijević i Ivan Šupuković.

Možemo s ponosom reći kako imamo državne prvake u 5 disciplina.

Kajakaši su veslali utrke na 200, 500 i 1000 metara, u kategorijama mlađih Kadeta, kadeta, mlađih juniora, juniora i seniora.

Ponosni, s medaljama oko vrata, u žepče vratili su se Mia Matijević sa tri zlatne medalje, dvije srebrne i jednom bronzanom medaljom, Ivona Vranjković dvije zlatne, dvije srebrne i jednom bronzanom medaljom, Franka Matijević sa jednom zlatnom i jednom bronzanom medaljom, Toni Matijević tri bronzane medalje, Ivan Šupuković tri bronzane medalje, Mario Jurić sa tri bronzane medalje, Petar Lukić tri bronzane medalje, Stjepan Vranjković sa jednom srebrnom i jednom bronzanom medaljom, Mihael Topić jednom bronzanom, Klara Marković dvije bronzane medalje i Ema Malićbegović sa jednom bronzanom medaljom.

Advertisement

U kategoriji kadeta, žepački kajakaši i kajakašice su osvojili ekipno 3. mjesto.

-“Ponosno možemo reći kako je naša kajakašica Mia Matijević svojim velikim  rezultatima na državnom prvenstvu postigla normu za reprezentaciju. Mia Matijević će 20./25.9.2016 godine naš klub, grad i državu predstavljati na Olimpijskim nadama (olimpijske igre za mlađe kategorije) u Szegedu u Mađarskoj. Ovakvo natjecanje zahtjeva dosta truda i rada ali i finansijske podrške, te ovim putem pozivamo sve dobre ljude koji žele i mogu  pomoći, da nasoj kajakašici nabavimo prikladnu opremu za veslanje, a vjerujemo da će ona to opravdati u Szegedu.” – rekli su za portal Zepce.Ba članovi KKK “550” Žepče.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal