Poveži se putem

Sport

Žepčak Srećko Jorgić međunarodni prvak paraplegičara sa tri osvojena zlata

Objavljeno

-

Proteklog vikenda, od 27.- 29. maja, u Sarajevu u organizaciji Saveza paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Federacije BIH, održano je Međunarodnog otvoreno prvenstvo i 13. sportske igre paraplegičara i oboljelih od dječije paralize.

Za ovogodišnje sportsko igre prijavljeno je preko 120 učesnika takmičara u zvaničnoj konkurenciji, s tim da je znatan broj učesnika prijavljen i van konkurencije.

Ljekar, međunarodno licencirani klasifikator, prije takmičenja utvrdio je grupu u koju član – takmičar pripada prema međunarodnim normama invalidskog sporta.

Takmičenja su održana u atletici u sljedećim disciplinama:
-trke u kolicima: 100m; 200m; 400m i štafeta 4x100m
-bacačke discipline: koplje, kugla, disk i čunj
-šah: takmičenje u hotelu «Terme» na ilidži

Trke u kolicima i bacačke discipline održane su na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase” na Koševu.

Sa ponosom možemo reći da je ovom prilikom Žepčak Srećko Jorgić postao međunarodni prvak paraplegičara sa tri osvojena zlata u utrkama na 100, 200 i 400 metara, na čemu mu iskreno čestitamo.

Advertisement

Posebno napominjemo da su ove Sportske igre najmasovnije i najznačajnije okupljanje i takmičenje osoba sa najtežim invaliditetom u regionu.

Na ovogodišnjem Međunarodnom otvorenom prvenstvu učestvovali su takmičari iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Bosne i Hercegovine, tj. iz oba bh.entiteta Federacije BiH (svi kantoni) i Republike Srpske.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal