Poveži se putem

Sport

Zmajevi nositelji u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016.!

Objavljeno

-

Evropska nogometna organizacija (UEFA) obznanila je sve pojedinosti i datume vezane za Evropsko nogometno prvenstvo kojem je domaćin Francuska za dvije godine. Prvenstvo će trajati od 10. juna do 10. jula 2016. godine. Žrijeb kvalifikacionih grupa će se održati 23. februara iduće godine. Osim domaćina Francuske na Euro će se plasirati po devet najboljih reprezentacija u kvalifikacionim grupama, svih devet drugoplasiranih ekipa i jedna najbolja trećeplasirana reprezentacija među svima.

Preostalih osam trećeplasiranih reprezentacija će među sobom igrati dokvalifikacije koje će iznjedriti posljednje četiri ekipe za Euro.
Poznati su i nosioci u žrijebu, a među njima je i naša selekcija. Tako se u prvom jakosnom šeširu nalaze: Španija, Njemačka, Engleska, Holandija, Italija, Grčka, Rusija i Bosna i Hercegovina.

Hrvatska u žrijeb ulazi iz drugog jakosnog šešira u kojem su još Belgija, Švicarska, Ukrajina, Danska, Češka, Mađarska i Irska.

Kvalifikacije počinju 7. septembra iduće godine, a žrijeb grupa samog Evropskog prvenstva održat će se u Parizu 12. decembra 2015. godine, javio je Avaz.ba.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal