Poveži se putem

Žepče

Potpisan ugovor o asfaltiranju puta u MZ Begov Han, dionica Pepelari

Objavljeno

-

Jučer, 23. septembra 2024. godine, u prostorijama Općine Žepče potpisan je ugovor za izvođenje radova na rekonstrukciji i saniranju puta u mjesnoj zajednici Begov Han, na dionici puta prema Pepelarima. Ugovor su potpisali općinski načelnik Mato Zovko i direktor poduzeća Hunes d.o.o. Žepče, Nesib Husičić.

Vrijednost radova prema potpisanom ugovoru iznosi 99.824,09 KM. Od ukupnog iznosa, Ministarstvo za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona osiguralo je 70.000 KM, dok je preostali dio od 29.824,09 KM osiguran iz Proračuna Općine Žepče.

Načelnik Zovko je istaknuo kako je rekonstrukcija puta prema Pepelarima ključna za bolje povezivanje ovog područja s ostatkom općine. „Realizacijom ovog projekta omogućit ćemo kompletiranje prometnog pravca prema Pepelarima, budući da je ovo nastavak rekonstrukcije dionice prema Pepelarima. Asfaltiranje ovog pravca će donijeti benefite za sve mještane, posebno za one koji svakodnevno koriste ovu dionicu za odlazak na posao, školu i druge aktivnosti“, rekao je Načelnik.

Direktor poduzeća Hunes d.o.o. Žepče, Nesib Husičić, potvrdio je kako će radovi započeti u najkraćem mogućem roku i da će radovi biti izvedeni u roku od mjesec dana, te da će se posebna pažnja posvetiti kvaliteti izvedbe radova kako bi put dugo služio lokalnoj zajednici.

Realizacija ovog projekta dio je šireg općinskog plana unapređenja infrastrukture u ruralnim područjima, kojim se nastoji poboljšati kvaliteta života stanovništva i olakšati pristup važnim objektima i institucijama. Općina Žepče nastavlja s ulaganjima u putnu infrastrukturu, naglašavajući važnost ravnomjernog razvoja svih dijelova općine.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal