Poveži se putem

Žepče

Neizvjesna utrka za načelnika Općine Žepče

Objavljeno

-

Još uvijek se sa sigurnošću ne može potvrditi informacija ko je novi načelnik Općine Žepče.
Kako navode iz OIK-a još nisu izbrojani dopisni glasovi, tj. glasovi mobilnih timova i dijaspore koji bi mogli promijeniti trenutno stanje.

Najvjerovatnije je da će u ovoj utrci presuditi dijspora, kao i glasovi putem mobilnih timova, a to ćemo znati najranije tek sutra iza 15h.

Prema zvaničnim podacima Centralne izborne komisije BiH objavljenih danas, u ponedjeljak 7.10.2024. godine u 13,36h, na redovnim glasačkim mjestima kandidat isred SDA Suvad Hadžić je osvojio 4.764 glasa što je za 330 glasova više od drugoplasiranog kandidata ispred HDZ BiH Žepče i dosadašnjeg načelnika, Mate Zovke koji je osvojio 4.434 glasa na redovnim biračkim jestima. Trećeplasirani je kandidat ispred novoosnovane stranke HDS, Andrej Kajić, koji je prema zvaničnim podacima Centralne izborne komisije BiH osvojio 2.596 glasova.

Žepčaci i Žepčanke iz minute u minutu prate rezultate i sve objave ove mrtve trke, a da je neizvjesno do samog kraja potvrđuje i činjenica da još niko u Žepču nije objavio i potvrdio izbornu pobjedu.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal