Poveži se putem

Kultura

Branko Marijanović: Knjige koje (nam) mijenjaju život

Objavljeno

-

Iznimno nam ja drago što u ovo vrijeme napetosti, previranja i vremenskih nepogoda možemo objaviti i nešto lijepo, nešto pozitivno, nešto što nas sve povezuje u potrazi za boljim, sretnijim i ispunjenijim životom.

Naš sugrađanin, Branko Marijanović, koji radi u KŠC-u „Don Bosco“ i na Univerzitetu u Zenici, za nekoliko dana objavljuje svoju drugu knjigu.

Njegova prva knjiga je objavljena u Engleskoj i objavio ju je Cambridge Scholars Publishing i dok je ona posvećena teoriji književnosti, Marijanovićeva nova knjiga je posvećena svima nama. U njoj autor pokušava praktično pokazati kako nam velika književna djela mogu pomoći smislenije živjeti, riješiti svakodnevne životne probleme, moralne dvojbe i nedoumice. Radi se o djelu koje se može čitati kao self-help knjiga, kao vodič za razumijevanje lektire, ali prije svega to je knjiga koju će svaki ljubitelj dobre književnosti željeti pročitati jer pokazuje kako nam Dante, Shakespeare ili Remarque mogu postati prijatelji s kojima se svakodnevno družimo, uz koje duhovno rastemo, koji nam daju savjete i koji nam pokušavaju pomoći razriješiti probleme s kojima se svi mi individualno svakodnevno suočavamo poput zaljubljivanja, odrastanja uz (ne)poštovanje autoriteta, braka, samoobrazovanja, izgradnje karaktera, prepoznavanja pravih uzora i istinskih vrijednosti.

Nit vodilja knjige je da se za životne savjete trebamo obraćati najpametnijim umovima koji su ikada živjeli a ne instant zvijezdama raznih vrsta kojima nas mediji svakodnevno bombarduju. Ono što je najpozitivnije je što je knjiga maksimalno lišena suhe teorije, „ne visi u zraku“ i uronjena je u život čitave naše regije jer se kao primjeri za razumijevanje koriste tekstovi iz filozofije i psihologije ali u jednakoj mjeri i filmovi, vicevi, pjesme Balaševića, Prljavog kazališta ili Šobića, situacije iz raznih sfera života, legendarne izjave Čire Blaževića i sl.


Knjiga će biti dostupna u prodaji krajem mjeseca i na Interliberu u Zagrebu, a o promociji u našem gradu ćemo vas na vrijeme obavijestiti.

Dodatne informacije se mogu pronaći na stranicama izdavača Beletra, Zagreb, i na priloženim fotografijama.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal