Poveži se putem

Sport

RK Žepče nastavlja sa stopostotnim učinkom

Objavljeno

-

U subotu 01.11.2014 godine, u skolopu 4. kola Prve lige FBiH grupa sjever, Rukometni klub Žepče je zabilježio još jednu gostujuću pobjedu, ovaj put nad mladom ekipom iz Živinica. Otvaranje susreta je bila čista “petarda”, 0:5 za žepačke rukometaše, zatim slijedi period gdje se domaćin oporavlja od početnog šoka i uspjeva da parira iskusnijim gostima, te dolazi na -2 pri rezultatu 9:11, da bi sam finiš prvog poluvremena opet pripao gostima sa krajnjih +5 (11:16).

U nastavku vidimo sličnu sliku gdje gostujuća ekipa ide na rekordnih 8 pogodaka prednosti, ali kao i u prvom dijelu domaći dolaze do daha i smanjuju na konačnih -5 (28:33).

Valja napomenuti a i pohvaliti da su svoj prvi zvanični nastup za seniorsku ekipu Žepča upisali Marin Penava i Darko Matijević.
Strijelci za RK ŽEPČE: Čusković i Zaimović po 7, Nakić 6, Đurić 5, Karahasanović 3, Hrustanović 2, te Barbarić, Šumić i Bakula po 1 pogodak.
U ekipi “ŽIVINICA” treba izdvojiti Bajramovića sa 9, Hamzića 5, te Modrića i Alijagića sa po 4 pogodaka.

Suci: Nurić/Memić
Delegat: Hukić
Sedmerci: domaći 2/1, gosti 3/2
Isključenja: domaći 10 minuta, gosti 6 minuta
Gledatelja: 50

I za kraj najava kantonalnog derbija – nedelja 09.11.2014g., sa početkom u 17h, dvorana KŠC Don Bosco, gdje gostuje “prošlogodišnji dužnik”.

Advertisement

Napomene radi, ekipa iz Kaknja je “skinula skalp” našim momcima u prošlogodišnjoj sezoni i time omogućila Slobodi iz Tuzle ulazak u viši rang.
Pozivamo gledatelje da dodju u što većem broju, te svojom podrškom doprinesu petoj pobjedi i nastavku 100% učinka naših seniora.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal