Poveži se putem

Žepče

U subotu 31.01. sedamnaesta obljetnica smrti fra Vjeke Ćurića

Objavljeno

-

Sedamnaesta obljetnica mučeničke smrti fra Vjeke Ćurića obilježit će se u njegovom zavičaju u subotu, 31.01.2015. godine. U župnoj crkvi u Osovi u 11,00 sati misu zadušnicu predvodit će fra Niko Petonjić, župnik sa Sivše.

FRAMA Osova izvest će istoga dana u 19,00 sati u Domu kulture Žepče predstavu Fra Vjeko. Tekst i režiju potpisuje Anela Križanac. Ulaz je slobodan, a nakon predstave može se ostaviti prilog za školski centar Otac Vjeko u Ruandi kojeg vodi bosanski franjevac fra Ivica Perić.

Podsjetimo, fra Vjeko Ćurić, član Franjevačke provincije Bosne Srebrene rodom iz Lupoglava kod Žepča djelovao je od 1983. godine pa sve do svoje smrti kao misionar u Ruandi. Za vrijeme rata i genocida u Ruandi kada je većina stranaca napustila zemlju, fra Vjeko je ostao, radeći na smirivanju sukoba i pomažući izbjeglicama i ranjenicima s obje zaraćene strane. Nakon što je nekoliko puta preživio isplanirane napade, ubijen je u Kigaliju 31.01.1998. godine. Prema želji njegovih župljana, sahranjen je u crkvi koju je sa njima izgradio u Kivumuu.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal