Poveži se putem

Žepče

Općina Žepče razvija se u poduzetnički centar: Na usluzi investitorima

Objavljeno

-

Prema zadnjim pokazateljima broj registriranih poduzeća u općini Žepče je 295 malih i srednjih poduzeća, većinom u građevinskoj, drvnoj, metalnoj, i tekstilnoj industriji, i 300 obrta gdje su najzastupljeniji ugostiteljstvo i trgovina. Procjenjuje se da je broj zaposlenih u ovim privrednim subjektima oko 5.000 osoba.

Izvoz

– Najveći broj zaposlenih je u poduzeću Cartrim Žepče koje se bavi proizvodnjom presvlaka i ostale opreme za autoindustriju. Trenutno ova firma iz tekstilnog sektora upošljava oko 1.400 radnika, a u planu je i novih 400 radnika koji će od proljeća početi rad u novoj hali čija je izgradnja započela krajem prošle godine i treba biti završena na proljeće ove godine. Firma Prograd, iz drvnog sektora, upošljava oko 130 radnika, dok desetak ostalih kompanija koje su pretežno iz metalnog, drvnog i sektora građevine zapošljavaju do 80 radnika. Broj zaposlenih radnika u žepačkim poduzećima se stalno povećava i prisutna je stalna potreba za novim radnicima. Većinu gospodarskih subjekata u općini Žepče su osnovali domaći poduzetnici. U Žepču su prisutna 24 strana investitora, koji dolaze iz Njemačke, Hrvatske, Italije, Austrije, Norveške, Luxemburga, Turske, Poljske, Švedske i Kine, kazala nam je Branka Janko, direktorica Razvojne agencije Žepče.

Bruto izvoz iz općine Žepče u 2013. godini iznosio je 39.417.894 KM. Njemačka je s 13.918.973 KM, odnosno 35 posto, ukupne vrijednosti uvoza iz Žepča najvažniji trgovinski partner ove općine.

Cijeli tekst možete pročitati u današnjem izdanju Oslobođenja…

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal