Poveži se putem

ZDK

Izrada Akcionog plana za preduzetničko učenje u ZDK

Objavljeno

-

Članovi partnerstva politika za preduzetničko učenje u Zeničko-dobojskom kantonu održali su prvi konstituirajući sastanak uprostorijama Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Ze-Do kantonau Zenici. 

Inače, članovi partnerstva politika za preduzetničko učenje u Ze-Do kantonu su predstavnici slijedećih institucija: Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Ze-Do kantona, Ministarstvo za privredu Ze-Do kantona, Univerzitet u Zenici, Pedagoški zavod Ze-Do kantona, Privrednakomora Ze-Do kantona, Obrtnička komora Ze-Do kantona, Služba za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona, TRA Agencija za razvoj općine Tešanj, Regionalnarazvojna agencija REZ, Udruga poduzetnika i poslodavaca Žepče – Poslovni inkubator Žepče, Razvojna agencija Žepče i Agencija za ekonomski razvoj Zenica.

Nakon potpisivanja Memoranduma o partnerstvu održanog 15.06.2015. godine u Tešnju kojem je omaćin bila TRA Agencija održan je prvi konstituirajući sastanak ovog tijela.

Na prvom sastanku usvojen je Poslovnik o radu Partnerstva politika i kroz timski rad pripremljen nacrt Akcionog plana za razvoj poduzetničkog učenja u Zeničko-dobojskom kantonu za period 2015-2018. godina.

Prema riječima doc.dr.Ismar Alagić-a, početkom novembra očekuje se kompletiranje Akcinog plana i upućivanje istog prema Ministarstvu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport nadalje usvajanje i uvođenje u primjenu.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal