Poveži se putem

Kultura

Foto: U Žepču svečano otvorena izložba “Foto sehara” autora Mersada Dedovića

Objavljeno

-

U okviru manifestacije Dani šejha Abdulvehab Ilhamije Žepčaka, Bošnjačka zajednica kulture Preporod Žepče upriličila je prvu samostalnu izložbu fotografija „Foto sehara“ autora Mersada Dedovića. Izložba je svečano otvorena u petak 13.05.2016. godine u 18,30 sati u prostoru restorana Centar – Libertas, a za sve posjetioce će biti otvorena do ponedjeljka 16.05.2016. godine.

Na svečanom otvorenju kojem je prisutvovao veliki brog građana, kulturnih i političkih djelatnika, kao domaćin, ispred organizatora, prigodnim riječima dobrodošlice prisutnim se obratio predsjednik BZK Preporod Žepče Rusmir Agić, a potom i autor izložbe Mersad Dedović, koji se zahvalio svima koji su ga podržali u ovom projektu, kao i svim građanima Žepča koji su svojim prisustvom uveličali ovu svečanost.

Izložbu je svečano otvorio predsjedavajući OV Žepče Muhamed Jusufović, a goste je milozvučnim tonovima gitare počastio i virtuoz tog instrumenta Marko Markanović, te stihovima Arif Odobašić.

Svečanom otvorenju su prisustvovali i ministar u Ministarstvu za rad, socijalnu politiku i izbjeglice ZDK Nurđehan Šahinović, vijećnik u OV Žepče Ćazim Huskić, direktor JU Dom kulture Žepče Miroslav Ilić, direktorica Opće biblioteke Žepče Sabina Maličbegović, glavni imam MIZ-e Žepče Izet ef. Efendić kao i mnogi drugi.

U nastavku pogledajte i fotogaleriju sa svečanog otvorenja “Foto sehare”.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal