Poveži se putem

Sport

Mladi karate reprezentativci BiH na 21. Balkanskom šampionatu u najboljem svjetlu

Objavljeno

-

Mladi reprezentativci Karate saveza BiH su na svoj jedinstven način sportskim duhom i zajedništvom poslali najbolju sliku bosanskohercegovačkog karate-a, koji se vježba u BiH.

Istina, da je karate sport BiH zadnjih par godina prolazio kroz veoma teško razdoblje, ali po rezultatima koje je ova mlada snaga sa trenerima, selektorima i predstavnicima Karate saveza BiH pokazala na 21. Balkanskom šampionatu za djecu od 11-14 godina, održanog od 26. – 29.05.2016. godine u Hali sportova u Beogradu, nagovještavamo da karate sport u BiH poprima jednu novu dimenziju koju treba istaći i braniti na svim nivoima.
Svrstati se po broju osvojenih medalja na drugu poziciju među velesilama balkanske karate federacije, koje imaju sve bolje uređeno nego karatisti iz BiH, svakako je vrijedno respekta u jednoj državi.

“Obzirom da smo očevici i nepravde koja je djelimično učinjena prema našim reprezentativcima u disciplinama KUMITE i djevojke pojedinačno i ekipno KATE, nadam se da će Karate savez BiH pronaći način da putem svojih predstavnika i sudačke organizacije, ukaže na jedan problem Balkanskoj karate federaciji. Drugoplasirana ekipa – država po broju osvojenih medalja na balkanskom šampionatu zaslužuje objektivan – pošten pristup sudija prema BiH na ovim natjecanjima.

Ovom prilikom Viktorijanci iz Žepča čestitaju svim osvajačima medalja, svim natjecateljima koji su se plasirali – prošli 2- 4 kruga, jer su pokazali da vrijede i pitanje je samo vremena i događaja kada će biti na pobjedničkom postolju.

Posebno se zahvaljujemo nastupu svih djevojaka u kata disciplini i vjerujemo da poslije polufinala BiH – Turska sa rezultatom od 3: 2 mnogi će nas u buduće gledati i dočekivati sa većim poštovanjem.
(JOPA, RIKI, ČESKA) vi ste za nas pobjednice i Viktorijanci su ponosni na vas kao i cijeli karate Savez BiH, što ste i same vidjele u Beogradu. Svaka čast.” – poručuju iz žepačkog Karate kluba Vitoria.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal