Poveži se putem

Žepče

Predstavnici američkog CRS-a u radnoj posjeti općini Žepče

Objavljeno

-

Tokom jučerašnjeg dana općinu Žepče posjetilo je visoko izaslanstvo CRS-a (Catholic Relief Services) iz SAD-a. U sklopu najavljene radne posjete izaslanstvo se sastalo s načelnikom Matom Zovkom, direktoricom Razvojne agencije Žepče, Brankom Janko, direktoricom JU Dom zdravlja sa stacionarom Žepče, Anom Zlovečera Jukić, pomoćnicom načelnika pri Službi za prostorno uređenje Brigitom Lovrić i predstavnicima Općine.

Pored trenutnih projekata koji se realizuju na području naše općine uz pomoć ove organizacije, pored izgradnje ambulante i vodovoda u Ozimici, CRS u Žepču pomaže povratnicima i pokretanje plasteničke proizvodnje, a nakon prirodne nesreće pomogli su i izgradnju kanalizacije u Donjoj Golubinjoj i izgradnji mosta u Bljuvi.

Načelnik Mato Zovko se u ime svih Žepčaka i Žepčanki zahvalio izaslanstvu na dosadašnjoj pomoći i, kako je naglasio, drago mu je da će obići određena područja i vidjeti da su sredstva uložena u prvobitne planove za koja su i bila namijenjena, prije svega pomoć za povratnike, plasteničku proizvodnju i izgradnju ambulante u Ozimici i drugo.

Regionalni direktor CRS-a Kevin Hartigan izrazio je zadovoljstvo prilikom posjete općini Žepče, kazavši da CRS niz godina s Općinom ostvaruje fantastičnu saradnju, sve od 2014 godine, pa do posljednjih projekata koji su bili razvojnog karaktera.

(Radio Žepče / Zepce.Ba)

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal