Poveži se putem

Kolumne

A.O.: Sunovrat vremena na James Bondovim leđima

Objavljeno

-

Širok je spektar informacija sa kojim bih želio da krenem u pisanje ovih redova. Dorečen broj pitanja  i nerazumijevanje masovnih medija koji se dotiču odnosa unutar ljudske populacije su u okidač promišljanja. James Bond, zaista nije bitno koji, jednostavno izumire i propada u zaborav pred novijim i traženijim stvarima. Onaj prošli sam gledao i nije nekakav utisak ostavio na moje opuštanje, razvijanje vijuga, maštu niti bilo šta što bi se moglo ticati impresije.

Ovog izmišljenog lika od strane pojedinih veličina ima zadatak da budi dviljenje prema istim.

To je ta nacija koju ja nemam …

Naravno ima i onih trezvenijih koje pubertet još nije pustio iz svojih ruku iako se bliže tridesetim, pa sline i traže iste muškarce i žene, zadovoljavaju svoje poglede i želje za idealnim životom.

Čujem nekoga u dvorani, super…
Kod mene plata pesto maraka, a on voza skuter od pet hiljada.

Pa do čega nas vode takve ideje, ako ne do oholosti, pohlepe, zvidnosti i još do nečega.
Niste takvi, uredu je. Drago mi je. Hajde da pogledamo sa vjerske strane na njegove karakteristike i radnje.  Zaista nije bitno unutar koje vjere govorimo kontekst je isti: Ne smiješ nikoga ubiti, ne smiješ preljubu činiti, zlo nanijeti i šta sve ne. I šta sve ‘ne’  vidimo u okvirima istoimenog lika. Prilagođeno zlo koje se poštuj, uzdiže, poznaju se glumci, godine izdavanja, osjećajnost, udati- oženjeni glavni likovi.

Advertisement

STOP!

U koji se čavao pretvaraš, pa ne vidiš da ta umjetnost sve više biva umjetna i prozirna da nema ljudske vrijednosti. Vjerovatno nisi IN ako ne stigneš te ‘bitne’ informacije preko svog jezika prenijeti, jer se nema o čemu drugo promišljati i nema se u čemu drugo djelovati- do željeti i hrliti u masu za masom.

Ne želim se više davati u raspravu sa vrijednostima, nego da se zaškakilja zdrav razum.

PS: Oprostite što se nisam potpisao jer zaista nije bitno ko govori nego šta govori…
Kao nana kada kaže svojoj unukici- Ćeri da se pupak treba vidjeti bio bi na čelu-

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal