Poveži se putem

Sport

Amar Mehić: Poziv iz BiH reprezentacije dosad je za mene najdraži momenat u karijeri

Objavljeno

-

Da je žepačka škola košarke još jednom pokazala svoju snagu i veličinu potvrđuje i trinaestogodišnji Žepčak Amar Mehić. Amar je najtalentovaniji košarkaš u pionirskoj selekciji ljubljanske Olimpije. Iako ima svega 13 godina, Mehić već ima visinu od 205 cenitimetara, što je iznad svakog prosjeka za te godine.

Njegov potencijal ispod koša “skenirao” je Dragan Janjić koji ga je i doveo u Olimpiju, a koji mu i pomaže pri adaptaciji u novoj sredini.

– “Košarkom sam se počeo baviti u Žepču, kratko sam bio i u zeničkom Čeliku, a u prvenstvu BiH prosječno sam bilježio 15,7 poena i preko 16 skokova po meču. Od septembra sam u Olimpiji i već se polako privikavam na život u Ljubljani, gdje sam i završio osmi razred osnovne škole.” – kaže Amar Mehić.

Mehić priželjkuje kako će za koju godinu biti i član seniorskog tima ljubljanskog kluba.

– “Ako budem član Olimpije do onog momenta kada dođe vrijeme da zaigram seniorsku košarku, sigurno ću dobiti priliku za debi. Ovdje mi je lijepo i radi se dobro sa mladim igračima.” – priča nam Mehić, koji svoje košarkaške uzore vidi u Draženu Petroviću i Mirzi Teletoviću.

Mehić će uskoro debitovati i za kadetsku reprezentaciju BiH.

Advertisement

– “U sedmom mjesecu imam okupljanje u reprezentaciji. Poziv iz BiH dosad je za mene najdraži momenat u karijeri. Nadam se da ću u omladinskim kategorijama državne reprezentacije imati puno uspjeha, te da ću jednog dana igrati i za “A” tim.”, dodao je Amar Mehić.

Podsjetimo čitatelje da je Mehić izabran za najboljeg mladog sportaša općine žepče na izboru “Kristalno sunce 2014.”

Posljednji veliki uspjeh ovog talentovanog žepačkog košarkaša je prošlosedmični turnir “Maribor 2015” gdje je sa svojom ekipom osvojio prvo mjesto.

MARIBOR 2015:
1. KK UNION OLIMPIJA
2. KK KRKA
3. AKK BRANIK
4. KK KONJICE
5. KK RADENSKA CREATIV
6. KŠ SANI BISTRICA

Pogledajte i nekoliko fotografija sa ovog turnira.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal