Poveži se putem

Žepče

Anketiranje građana sukladno projketu „Zajedno za održiv razvoj ruralnih područja„

Objavljeno

-

U sklopu projekta „Zajedno za održiv razvoj ruralnih područja„  koji se realizira u sklopu UNDP-ovog projekta „Jačanje lokalne demokratije/demokracije IV – LOD IV“, predstavnici Udruge za održiv razvoj UzoR Žepče dana 16.07.2015. godine proveli su anketu građana u gradu Žepču, te time najavili početak istraživanja koja će se provesti po mjesnim zajednicama općine Žepče.

Anketiranje građana će se provest u 11 mjesnih zajednica koje su obuhvaćene ovim projektom i to: Ciglane, Gornja i Donja Ozimica, Bljuva, Orahovica, Hrastuša, Goliješnica, Rakovica, Papratnica, Želeća i Gornja Lovnica.

– Provedbom istraživanja/ankete nastojat ćemo adresirati probleme koje opterećuju građane u odabranim mjesnim zajednicama kao i uzroke neuključivanja građana u procese donošenja odluka i provođenja aktivnosti na lokalnom razvoju, a što se negativno odražava kako na infrastrukturni i društveni razvoj lokalne zajednice, tako i na zastupanje interesa svakog člana zajednice u određivanju prioriteta tog razvoja, – ističu iz UzoR-a.

-Također, na osnovu dobivenih rezultata uz uvažavanje mišljenja samih građana koja budu data tijekom ankete,  predložit ćemo općinskoj vlasti donošenje odluka kojima će se poboljšati postojeće stanje, te na osnovu toga dati preporuke u kojem pravcu treba razvijati postojeće područje, a što će olakšati buduće planiranje u općini Žepče – rekli su nam u UzoR-u.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal