Poveži se putem

BiH

Bivši sudija Novo Panić promijenio dres

Objavljeno

-

Skandalozno je da čovjeka kojeg je UEFA doživotno suspendovala zbog primanja mita i protiv kojeg se u Okružnom tužilaštvu vodi slučaj imenuju na važnu direktorsku poziciju.

Nadzorni odbor Željeznica Republike Srpske (ŽRS) imenovao je Novu Panića za izvršnog direktora poslova operacija, koji na ovu funkciju dolazi kao kadar Socijalističke partije.

Panić na ovaj način, postaje praktično drugi čovjek ŽRS koje su u procesu restruktuiranja, a novoimenovani direktor iza sebe ima dugu kriminogenu prošlost.

Kao jednog od perspektivnijih međunarodnih fudbalskih sudija, disciplinska komisija UEFA-e ga je doživotno suspendovala zbog namještanja utakmica Švicarske i Gruzije 2009. godine i Lihtenštajna i Finske, a njemački sud u Bohumu prikupio je opsežnu dokumentaciju o njemu. Utvrđeno je da je primio mito u iznosu od 50.000 € za namještanje samo jedne utakmice.

Bivši mašinovođa Novo Panić, uhljebljenje je pronašao u Željeznicama Republike Srpske, gdje je kao kadar Demokratskog narodnog saveza (DNS) bio direktor Sektora za vuču vozova.

Centar za istraživačko novinarstvo iz Sarajeva otkrio je da je njegov sin Mladen Panić koji je skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je smrtno stradala jedna osoba, primao platu u ŽRS, sve .vrijeme dok je bio u zatvoru.

Advertisement

U novembru prošle godine, kao optuženik, pokušao je da se nagodi sa Okružnim tužilaštvom u Doboju ali ni ta referenca u njegovoj biografiji nije predstavljala smetnju da ga imenuju na važnu poziciju u ŽRS.

Nezvanično, pet mašinovođa najavilo je otkaze zbog njegovog imenovanja na funkciju izvršnog direktora.

Međutim, najveći gubitnici njegovim imenovanjem mogli bi biti u Socijalističkoj partiji koju predvodi Petar Đokić. Svojim članovima sve teže mogu objasniti koje su koristi od dolaska Nove Panića i Slavka Gligorića (takođe bivši kadar DNS-a).

Socijaliste će glasači kazniti na izborima. Bit će strašno iznenađeni rezultatima izbora. Njihov najveći promašaj je što su u stranku doveli kadrove koje proganja tužilaštvo – najčešći je komentar koji se može čuti.

U Željeznicama Republike Srpske nisu željeli da komentarišu najnoviju aferu oko imenovanja.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal