Poveži se putem

BiH

Čavara pomilovao Samuela Spajića iz Žepča, za sedam osoba odbio molbe

Objavljeno

-

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara djelimično je pomilovao jednu pravosnažno osuđenu osobu od izdržavanja kazne. Radi se o Samuelu Spajiću, rođenom 04.02.1992. godine u Zenici, nastanjenom u mjestu Papratnica u općini Žepče.

On je presudom Općinskog suda u Žepču, 13.11.2014. godine (pravomoćna 26.12.2014. godine), za krivično djelo “teško djelo protiv sigurnosti javnog prometa” osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine.

-“Da se djelimično oslobodi od izdržavanja izrečene kazne zatvora za razdoblje od tri mjeseca”, navodi se u odluci koju je potpisao Čavara, javlja N1.

U objavljenoj odluci on je odbio pomilovanja za sedam osuđenih osoba i to:
1. Duraković (Zećo) Seluedin
2. Gigović (Safet) Izet
3. Palislamović (Izet) Naser
4. Mašović (Džemail) Elvir
5. Savić (Luka) Spasoje
6. Dobrinjić (Meho) Mehmed
7. Mršić (Ibro) Mirsad

(N1/Večernji list)

Podsjećamo:

Advertisement

U blizini lovačkog doma u Žepču, 12.05.2014. godine oko 20 sati, u Ulici Stara cesta, dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala.

S.S. je doslovno pokosio troje pješaka koji su u tom trenutku šetali trotoarom.

Na licu mjesta poginula je ženska osoba Jaska Šahinović, dok su Munib Peldžić (Bibe) i Edina Halilić teško ozljeđeni. Nakon ukazane liječničke pomoći u Hitnoj pomoći Žepče, oni su prebačeni na Urgentni odjel bolnice u Zenici.

Prema izjavama očevidaca i povrijeđenog Preldžića, koji je prvi primijetio da s vozilom koje im dolazi u susret nešto nije uredu, pješaci su se pokušali skloniti kako bi izbjegli udar, ali se radilo o sekundama.

Vozač džipa Spajić, kod kojeg je alkotestiranjem pronađen alkohol u krvi, prošao je bez povreda, a nakon kriminalističke obrade, prema riječima načelnika PU Žepče Vlade Jozinovića, pušten je na slobodu.

Copyright © 2002 - 2022 Zepce.ba portal