Poveži se putem

Žepče

OK MIZ Žepče: Druženje u povodu 25. Novembra – Dana državnosti BiH

Objavljeno

-

U prelijepom ambijentu, pred više od 40 mladih, 25.11.2017.godine, u sali Općinskog vijeća Žepče upriličen je prijem, odnosno druženje povodom 25. Novembra – Dana državnosti BiH, kojeg je organizovao Omladinski krug Medžlisa islamske zajednice Žepče. 

Druženje je počelo intoniranjem državne himne, a nakon toga i obraćanjem predsjednika OK MIZ Žepče, Elvisa Botića, koji je čestitajući praznik mladima poručio da su oni nosioci budućeg razvoja i prosperiteta države BiH, a kako bi se to desilo neophodno je da se dodatno društveno aktiviraju i obrazuju.

U ime Medžlisa IZ Žepče i u ime glavnog imama MIZ Žepče, obratio se koordinator za rad s mladima Irdin ef. Tutnjić, koji je u svom izlaganju ukazao na važnost domovine za svakog pojedinca te praktično objasnio mladima šta znači paziti i voljeti svoju domovinu.

Prisutni su imali priliku da čuju nešto više i o samom pogledu vjere islama na domovinu, a veoma dirljivo i emotivno predavanje na pomenutu temu je održao mladi imam iz Donje Golubinje, Eldar ef. Tutnić.

Posebni gosti druženja su bili „Zlatni momci“, Harun Kamerić i Nirhad Mašić iz Begov Hana, koji su na Svjetskom prvenstvu u karateu u Rumuniji osvojili 3 zlatne medalje. Hronološki su prepričali svoje početke u karateu, utiske i impresije sa Svjetskog prvenstva, pri čemu su im u ime MIZ-a Žepče, uručene zahvalnice i skromne novčane nagrade.

Nakon oficijelnog dijela, mladi su nastavili druženje uz prikladnu muziku i zakusku, koju su pripremili mladi aktivisti OK MIZ Žepče, a čiji je sponzor, kao i svih prethodnih godina Medžlis islamske zajednice Žepče.

Advertisement

(MIZ Žepče)

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal